Στην κορυφή του κόσμου Honda και Toyota

Τα μοντέλα των Honda και Toyota βρίσκονται στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων για το 2019, καθώς έχουν τέσσερα μοντέλα τους στις πρώτες θέσεις.

Βρείτε μας στο

Αν και έχουμε μπει στον Δεκέμβριο για τα καλά πλέον, τα στατιστικά στοιχεία των παγκόσμιων πωλήσεων βρίσκονται στον Οκτώβριο. Ακόμη και έτσι όμως, η εικόνα που έχουμε όσον αφορά την τελική κατάταξη είναι ξεκάθαρη, καθώς ήδη έχουν “χτιστεί” διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα.

Αυτό που παρατηρούμε λοιπόν είναι πως το Toyota Corolla για ακόμη μία φορά θα τερματίσει πρώτο στις παγκόσμιες πωλήσεις, καθώς έχει ήδη φτιάξει σοβαρή διαφορά από το δεύτερο Ford F-Series. Συγκεκριμένα, το Toyota Corolla έχει πουλήσει από την αρχή του έτους έως και τον Οκτώβριο 1.020.887 αυτοκίνητα (το μοναδικό που ξεπέρασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου), ενώ το μοντέλο της Ford είναι στις 875.194 ταξινομήσεις.

Honda Civic – Toyota Corolla: Δείτε εδώ τα αθάνατα ιαπωνικά μοντέλα

Το μοντέλο της Ford είναι και το μοναδικό της πρώτης πεντάδας που δεν είναι ιαπωνικό και συγκεκριμένα Toyota ή Honda. Και αυτό γιατί στην τρίτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων βρίσκεται το Toyota RAV4, με 767.907 ταξινομήσεις, στην τέταρτη θέση είναι το Honda Civic με 697.268 ταξινομήσεις και την πεντάδα κλείνει το Honda CR-V με 671.412 ταξινομήσεις. Διαφορές που δύσκολα θα καλυφθούν και μάλλον η σειρά δεν θα αλλάξει έως το τέλος του χρόνου, εκτός απροόπτου.

Πηγή: Focus2Move

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr