Στο μέλλον θα κάθεσαι αλλά θα είναι σα να περπατάς!

Ένα κάθισμα διαφορετικό από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα εξελίσσει η Jaguar Land Rover που μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα υγείας μας.

Βρείτε μας στο
Jaguar Land Rover


Περισσότεροι από 1,4 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν καθιστικές ζωές, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένας τρόπος ζωής που εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τους.

Η Jaguar Land Rover, μπορεί και να μην πουλήσει ποτέ τόσα πολλά αυτοκίνητα, ωστόσο αυτό δεν την αποθαρρύνει από το να προσπαθεί να βελτιώσει τις ζωές όλων μας και να πιέσει τα όρια της τεχνολογίας σε νέα ύψη, ως κατασκευαστής που σέβεται τον εαυτό του.

Μια από τις τελευταίες λοιπόν τεχνολογίες που εξελίσσει η βρετανική εταιρία αφορά τα καθίσματα. Οι Βρετανοί δοκιμάζουν ήδη μια τεχνολογία που επιτρέπει στο κάθισμα να παίρνει το σχήμα του σώματος αυτού που κάθεται πάνω του, κάτι που ίσως και να μην προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στις μέρες που ζούμε. Ωστόσο αυτό έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην προσφερόμενη άνεση, ενώ η τεχνολογία της Jaguar Land Rover έχει και συνέχεια.

Τα μελλοντικά καθίσματα των Βρετανών, μέσω των ηλεκτρικών μηχανισμών που φέρουν, μπορούν παράλληλα να προσομοιώνουν την κίνηση που κάνει η λεκάνη μας όταν περπατάμε, μετακινώντας ελαφρώς το μηριαίο οστό, μια το ένα πόδι και μια στο άλλο. Αυτό, σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιήσει, δίνει στον εγκέφαλο την εντολή ότι το σώμα περπατά, πράγμα που έχει θετικό αντίκτυπο στο ψυχολογικό κομμάτι προφανώς, ενώ αυτή η κίνηση μειώνει παράλληλα και κάποιους από τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία μας η καθιστική ζωή, αλλά και το πιάσιμο που νιώθουμε όταν είμαστε καθισμένοι για πολλή ώρα.

Μέχρι να δούμε τα εν λόγω καθίσματα στην παραγωγή ας ακολουθήσουμε τις συμβουλές της Jaguar Land Rover αναφορικά με την σωστή ρύθμιση του καθίσματος του αυτοκινήτου μας στο βίντεο που ακολουθεί.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr