Τα ρεκόρ ταχύτητας σε αυτοκίνητα παραγωγής και μη (+videos)

Είναι εύκολο να μαντέψει κανείς ποιο αυτοκίνητο παραγωγής κατέχει το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας. Ποια είναι, όμως, η υψηλότερη ταχύτητα εδάφους;

Βρείτε μας στο
Bugatti Chiron τελική ταχύτητα

Η τελική ταχύτητα είναι ένα μέγεθος που υπό φυσιολογικές θα έπρεπε να θεωρείται τελείως αδιάφορο. Στη διάρκεια «ζωής» ενός αυτοκινήτου το πιθανότερο ενδεχόμενο να μην έρθει ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των «0-100 χλμ./ώρα», η τελική ταχύτητα είναι ένα μέγεθος που προκαλεί εντυπωσιασμό.

Διαβάστε επίσης: Ψηλότερα από ποτέ το Unimog, με νέο παγκόσμιο ρεκόρ 

Ποιο είναι, όμως, το αυτοκίνητο παραγωγής που έχει πετύχει την υψηλότερη τελική ταχύτητα σε εργοστασιακή πάντα μορφή; Η σωστή απάντηση είναι Bugatti Chiron! Μπορεί το κοντέρ του γαλλικού hypercar να σταματά στα 420 χλμ.ώρα, αλλά το ρεκόρ ταχύτητας είναι αποδεδειγμένα τα 490,48 χλμ./ώρα.

Η συγκεκριμένη επίδοση σημειώθηκε στην πίστα Ehra-Lessien της Volkswagen. Υπενθυμίζουμε ότι η Bugatti Chiron εξοπλίζεται με έναν 16κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 8 λίτρων. Αποδίδει 1.500 ίππους με τη συνεισφορά τεσσάρων τούρμπο.

Αξίζει να θυμηθούμε, για την ιστορία, και το ταχύτερο όχημα εδάφους. Εννοείται ότι δεν πρόκειται ακριβώς για αυτοκίνητο, αλλά για ένα όχημα με jet κινητήρες που το 1997 κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ήχου. Πρόκειται για το Thrust SSC, το οποίο αποδίδει 102.000 ίππους και κατέχει ρεκόρ ταχύτητας αναπτύσσοντας 1.228 χλμ./ώρα στην έρημο της Νεβάδα.