Τα “τσούζουν” οι Έλληνες οδηγοί σε όλη την επικράτεια

Η Τροχαία πραγματοποίησε ελέγχους για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό τη επήρεια αλκοόλ με αποθαρρυντικά αποτελέσματα για άλλη μια φορά.

Βρείτε μας στο
Ελληνική Αστυνομία αλκοτέστ έλεγχοι 2020

Οι στοχευμένοι έλεγχοι της Τροχαίας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς έχοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά εκείνους που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, μιας παράβασης-συμπεριφοράς που αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Το τριήμερο 7-9 Φεβρουαρίου τα συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλη την επικράτεια, όπου και ελέγχθησαν συνολικά 12.441 οδηγοί. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας βεβαίωσαν κατά τους ελέγχους 445 σχετικές παραβάσεις, νούμερο που αντιστοιχεί στο 3,64% επί του συνόλου.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια έχουν ως εξής:
-111 στην Αττική,
-56 στην Κρήτη,
-48 στην Κεντρική Μακεδονία
-43 στη Θεσσαλονίκη
-31 στη Δυτική Ελλάδα
-30 στην Αν. Μακεδονία και Θράκη
-29 στην στη Θεσσαλία
-27 στη Στερεά Ελλάδα
-19 στο Νότιο Αιγαίο
-17 στα Ιόνια Νησιά
-14 στην Ήπειρο
-10 στην Πελοπόννησο
-5 στη Δυτική Μακεδονία
-5 στο Βόρειο Αιγαίο

Παράλληλα, η Τροχαία αναφέρει πως από τους 445 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 80 άτομα. Από αυτά, τα 67 κινούνταν μόνα τους, ενώ 13 άτομα είχαν στο όχημα τους και άλλους επιβαίνοντες, κάποιοι από αυτούς ανήλικοι.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος με αμείωτους ρυθμούς.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr