Τεχνικό: Τι είναι το AdBlue στα σύγχρονα diesel; (+video)

Στα σύγχρονα diesel αυτοκίνητα, δίπλα από την υποδοχή του καυσίμου, υπάρχει άλλη μία τάπα πλήρωσης. Τι είναι το AdBlue και για ποιον λόγο χρησιμοποιείται;

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Αν είστε κάτοχος ενός σύγχρονου diesel αυτοκινήτου, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι δίπλα στην υποδοχή πλήρωσης καυσίμου, υπάρχει άλλη μία οπή. Είναι το σημείο στο οποίο συμπληρώνουμε το AdBlue, ένα υγρό που συμβάλλει στη μείωση εκπομπών οξειδίων του αζώτου. Ας δούμε πως γίνονται πιο «καθαροί» οι κινητήρες πετρελαίου.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε τι είναι το AdBlue. Πρόκειται για ένα μείγμα σε υγρή μορφή που στο μεγαλύτερο ποσοστό του αποτελείται από απιονισμένο νερό και ουρία. Μέσω ειδικού κυκλώματος που βρίσκεται σε κάθε αυτοκίνητο με σύγχρονο SCR καταλύτη, το AdBlue ψεκάζεται σε συγκεκριμένο σημείο του συστήματος εξαγωγής.

Τεχνικό: Πώς λειτουργεί το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη; (+video)

Εκεί έρχεται σε επαφή με τα καυσαέρια του diesel κινητήρα και δημιουργείται μία χημική αντίδραση. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο συνδυασμός του AdBlue με τα βλαβερά οξείδια του αζώτου (NOx) μετατρέπεται σε νερό και άζωτο. Έτσι, τα καυσαέρια που αποβάλλονται είναι πολύ πιο φιλικά για το περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη διεργασία ονομάζεται επιλεκτική καταλυτική αναγωγή και έδωσε τη λύση για τον εξαγνισμό των καυσαερίων. Ενδεικτικά, μείωσε έως και 80% τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου. Έτσι, οι κινητήρες πετρελαίου είναι σε θέση να «πιάσουν» τα όρια που θέτουν τα πρότυπα Euro 6. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αποδειχθεί αξιόπιστη στο παρελθόν, μιας και χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια σε λεωφορεία και βαρέα οχήματα.

Τεχνικό: Τι είναι το ιξώδες του λιπαντικού; (+video)

Από την πλευρά του οδηγού, μοναδική υποχρέωση είναι να φροντίζει ώστε να υπάρχει διαθέσιμο υγρό. Σύμφωνα με τους περισσότερους κατασκευαστές, ο κινητήρας τροφοδοτείται με περίπου ένα λίτρο ανά 1.000 χιλιόμετρα. Χωρίς AdBlue οι σύγχρονοι diesel κινητήρες αδυνατούν να εκκινήσουν. Ωστόσο, υπάρχει ειδική λυχνία που προειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με τη στάθμη του υγρού.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε πως λειτουργεί το σύστημα της Volkswagen, στο οποίο γίνεται διπλή έγχυση AdBlue.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.