Τελετή στέψης για Hamilton. Πλέον “απειλεί” τον Schumacher

O Lewis Hamilton κατέκτησε τον 6ο παγκόσμιο τίτλο του στο Γκραν Πρι Αμερικής και πλέον, ο Βρετανός πολυπρωταθλητής βρίσκεται μια ανάσα από τον Schumacher.

Βρείτε μας στο

Υπό κανονικές συνθήκες το Αμερικανικό Γκραν Πρι του 2019 δεν θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στις μεγάλες ιστορικές στιγμές της Φόρμουλα 1. Στο κάτω κάτω ήταν ένας μέτριος αγώνας, με ελάχιστο θέαμα σε ό,τι αφορά κόντρες και προσπεράσεις.

Ωστόσο, ελέω της κατάκτησης του 6ου παγκόσμιου τίτλου από τον Hamilton η κούρσα στο Όστιν κέρδισε στη μάχη με τη λήθη. Ο Lewis Hamilton είναι ο νέος πρωταθλητής, ο πιο επιτυχημένος οδηγός της γενιάς του. Με τους έξι συνολικά τίτλους και τα υπόλοιπα επιτεύγματά του, υπολείπεται μόνο του Michael Schumacher για το προνόμιο να θεωρείται ως ο καλύτερος πιλότος F1 όλων των εποχών.

Το σημαντικό σε ό,τι αφορά στον αγώνα των ΗΠΑ, ήταν ότι ο Hamilton αποθεώθηκε ενώ τερμάτισε δεύτερος. Ενώ τον προσπέρασε ο συνάδελφός του στην ίδια ομάδα, με ένα πανομοιότυπο μονοθέσιο. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι ο Lewis ήθελε να πανηγυρίσει τον έκτο του τίτλο με μια νίκη. Όμως, κατά κάποιο τρόπο, η δεύτερη θέση του στο Όστιν είναι και αυτή ένας θρίαμβος.

Διότι πιστοποιήθηκε ότι στη σταδιοδρομία του ο Βρετανός πολυπρωταθλητής δεν είχε ποτέ μια «ορντινάντσα» ως Νο.2. Έχει δουλέψει σκληρά για καθέναν από τους 83 αγώνες που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής. Βέβαια, υπήρξαν κούρσες που, ιδιαίτερα ο Bottas, έλαβε εντολή να παραχωρήσει τη θέση του στον Hamilton. Αλλά αυτό δεν αποτυπώνει μια πάγια κατάσταση, κάτι που πιθανόν ίσχυε για πολλούς άλλους πρωταθλητές, συμπεριλαμβανομένου του Michael Schumacher.

Ο Bottas κέρδισε στην Αμερική και το έκανε με τη λύσσα και την αποφασιστικότητα του οδηγού που δεν υποκλίνεται μπροστά σε κανέναν. Εξάλλου, πόσοι έχουν προσπεράσει τον Hamilton στα ίσια και μάλιστα μερικούς μόνο γύρους πριν από τον τερματισμό;

Ο Valtteri Bottas ήθελε πολύ αυτή τη νίκη. Όπως την ήθελε και ο Hamilton -ο οποίος έκανε μεγάλη υπέρβαση, καθώς ξεκινούσε από την 5η θέση της σειράς εκκίνησης. Και ξεκινούσε από εκεί διότι στις κατατακτήριες δοκιμές, εντελώς κατά λάθος, το χέρι του άλλαξε τη ρύθμιση της ισορροπίας πέδησης.

Παρόλ’ αυτά, πάλεψε, προσπέρασε, οδήγησε την κούρσα χάρη στην ταχύτητα και τη στρατηγική της Mercedes. Οπότε, όποιος κατηγορήσει τον Lewis Hamilton ότι «φυλάχθηκε» για να μην χάσει τον τίτλο, μάλλον θα πρέπει να παρακολουθούσε κάποιον άλλο αγώνα. Και, σίγουρα, κάποιον άλλο πιλότο.