Τέλη κυκλοφορίας 2020: Έτοιμη η εφαρμογή. Έτσι θα τα εκτυπώσετε

Δείτε τι θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας φέτος, από την οθόνη σας και εκτυπώστε τα τέλη κυκλφορίας 2020 βήμα προς βήμα.

Βρείτε μας στο
Τέλη κυκλοφορίας, ασφάλισης

Αναρτήθηκαν πριν από λίγο στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας όλων των οχημάτων για το 2020. Τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του 2019 και παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τη φετινή χρονιά.

Πώς υπολογίζονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης:

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
α) Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ε.Ε./ΕΟΧ από το έτος 2001 έως το 2005

β) Αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ε.Ε./ΕΟΧ έως την 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ε.Ε./ΕΟΧ, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:

γ) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ε.Ε./ΕΟΧ από την 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο).Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:

Ο τρόπος αυτός υπολογισμού ισχύει για όλα τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα, άσχετα από την τεχνολογία που αυτά ενσωματώνουν (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα, κ.λ.π.).

Όσον αφορά την πληρωμή τους, μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά. Κάντε κλικ εδώ πατήστε “Είσοδος” και συμπληρώστε ΑΦΜ και αριθμό κυκλοφορίας οχήματος. Μετά πατήστε εκτύπωση και εκτυπώστε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020, τα οποία μπορείτε να πληρώσετε και ηλεκτρονικά.

Για όποια άλλη απορία τυχόν έχετε, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Πηγή: Star