Τέλη κυκλοφορίας 2021: Αυτά είναι και για φέτος

Άνοιξε και φέτος η πλατφόρμα για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Ας δούμε τι θα πληρώσουμε φέτος και ποιος νέος τρόπος υπάρχει.

Βρείτε μας στο
dromos

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διάφορα σενάρια σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας 2020 άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σενάρια που φουντώνουν καθώς ο καιρός περνά και πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου. Φέτος, όμως ήταν ιδιαίτερη η… κατάσταση λόγω πανδημίας και περιμέναμε η κυβέρνηση να δείξει… κατανόηση. Και όμως απέδειξε πόσο κυνική είναι, καθώς επιλέγει να ανακοινώσει την έναρξη καταβολής τελών κυκλοφορίας την στιγμή που υπάρχει… απαγόρευση κυκλοφορίας!

Εκτός αυτού όμως, πέρυσι τέτοια εποχή οι αρμόδιοι μιλούσαν για σύσταση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει το θέμα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων, καινούργιων και παλαιότερων. Κάτι που μάλλον… ξεχάστηκε!

Και κάπως έτσι, φτάσαμε και στα τέλη κυκλοφορίας του 2021, τα οποία είναι τα ίδια με πέρυσι. Ας δούμε λοιπόν τι θα πληρώσουμε φέτος, αναλυτικά:

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 είναι πλέον διαθέσιμη και η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων συνεπάγεται ότι οι υπόχρεοι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021 καλούνται να τα έχουν εξοφλήσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το φετινό ειδοποιητήριο, περιλαμβάνει και έναν QR Code, τον οποίο μόλις σκανάρεις μπορείς να πληρώσεις εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking. Θυμίζουμε πως σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής, πρέπει να καταβληθεί το διπλό ποσό.