Σαν Σήμερα | 11 Αυγούστου (+video)

To 1953, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνων της πρώιμης εποχής, ο Tazio Nuvolari (Τάτσιο Νουβολάρι).

Λεπτομέρειες Event

Αυτό το συμβάν εκτελείται από 11 Αύγουστος 2019 μέχρι 11 Αύγουστος 2098. Είναι επόμενο για την εμφάνιση 11/08/2026

  • Ετικέτες: , , , ,
  • Προσεχείς Ημερομηνίες:

To 1953, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, ο οδηγός αγώνων Tazio Nuvolari (Τάτσιο Νουβολάρι). Θεωρήθηκε ευρέως ως ο κορυφαίος οδηγός της γενιάς του, και πρόδρομος των μεγάλων οδηγών που ακολούθησαν. Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα από τις μοτοσικλέτες και μεταπήδησε στα αυτοκίνητα. Κέρδισε συνολικά 150 αγώνες, μεταξύ των οποίων 24 GP και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Grand Prix, ενώ κατέκτησε τη νίκη σε διάσημους αγώνες όπως οι 24 Ώρες του Mans (1933), το Mille Miglia και το Targa Florio, στα οποία επικράτησε δις. Ο Ferdinand Porsche είχε χαρακτηρίσει τον Nuvolari ως “τον καλύτερο οδηγό παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος“. Στην κηδεία του, παραβρέθηκαν πολλές χιλιάδες άνθρωποι, ενώ το φέρετρό του κουβάλησαν οι Juan Manuel Fangio και Alberto Ascari.

Ενδεικτικό της επιρροής του Nuvolari, είναι το γεγονός ότι ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Lucio Dalla έγραψε προς τιμήν του κορυφαίου οδηγού, το ομώνυμο τραγούδι.

Video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Volvo Safety - Asa Haglund 2026

Η επικεφαλής ασφάλειας της Volvo στην Ελλάδα – Γιατί βρέθηκε εδώ

Goodwood fesival of Speed παρουσία BYD Grooup 2026

Στο Goodwood FoS με τη μεγαλύτερη παρουσία – Τι θα δείξει ο κινέζικος όμιλος

VW Bulli Μαλαισία-Γερμανία

Tαξίδι 20.000 χλμ. με δύο VW Bulli – Από την Ασία στην Ευρώπη. Γιατί έγινε