Σαν Σήμερα | 15 Ιουλίου

  Βρείτε μας στο  Λεπτομέρειες Event

  Αυτό το συμβάν εκτελείται από 15 Ιούλιος 2019 μέχρι 15 Ιούλιος 2098. Είναι επόμενο για την εμφάνιση 15/07/2021

  • Ετικέτες: , , , , ,
  • Προσεχείς Ημερομηνίες:

  Το 1953, ιδρύθηκε στην Ιαπωνία η αυτοκινητοβιομηχανία Subaru, που στα ιαπωνικά σημαίνει “Πλειάδες”. Ο ομώνυμος αστερισμός, αποτελεί άλλωστε και το λογότυπο της φίρμας, πρώτο μοντέλο της οποίας υπήρξε το Subaru 1500. Η Subaru διένυσε ανοδική πορεία και έφτασε σε παγκόσμια αναγνώριση κατά τη δεκαετία του ’90, γεγονός που οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Το μπλε Subaru Impreza 555 έγινε αυτοκίνητο-σύμβολο της εποχής, ενώ ο συνδυασμός του με τον Colin McRae, προκάλεσε το θαυμασμό σε όλο τον κόσμο. Από εκεί και έπειτα, η Subaru είναι γνωστή τόσο για την ευρεία χρήση κινητήρων boxer, όσο και για την τετρακίνηση πoυ εφοδιάζονταν σχεδόν όλα τα μοντέλα της. Αν και στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχε αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις στην Ευρώπη, κύριες αγορές για τη Subaru παραμένουν η Ασία και οι Η.Π.Α.

  To 1998, παρουσιάστηκε το βιντεοπαιχνίδι “Colin McRae Rally“, που κυκλοφόρησε αρχικά για PC και Playstation. Έχοντας τη σφραγίδα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλι 1995 και εκ των δημοφιλέστερων οδηγών ράλι όλων των εποχών, το παιχνίδι που εκδόθηκε από την Codemasters, είχε τεράστια επιτυχία. Μάλιστα, οδήγησε σε διεύρυνση της δημοτικότητας των ράλι συνολικά, καθώς με πρεσβευτή τον Σκοτσέζο οδηγό, το σπορ μπήκε σε πολλά σπίτια χάρη στο παιχνίδι. Το Colin McRae Rally έχει παρουσιαστεί και σε νεότερες εκδόσεις, ενώ σήμερα ονομάζεται DiRT.

  mm
  Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

  E-mail: ndouzinas@traction.gr