Σαν Σήμερα | 15 Σεπτεμβρίου (+video)

  Βρείτε μας στο

  Λεπτομέρειες Event

  Αυτό το συμβάν εκτελείται από 15 Σεπτέμβριος 2019 μέχρι 15 Σεπτέμβριος 2098. Είναι επόμενο για την εμφάνιση 15/09/2021

  • Ετικέτες: , , , , ,
  • Προσεχείς Ημερομηνίες:

  Το 1886, γεννήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας από καλλιτεχνική οικογένεια ο Ettore Bugatti (Ετόρε Μπουγκάτι), ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας παραγωγής Supercars. Έδειξε από νωρίς πως έχει ροπή προς τη μηχανολογία, παρόλο που ο πατέρας του θα ήθελε να ακολουθήσει καλλιτεχνική καριέρα. Σχεδίασε το πρώτο του όχημα, ένα τρίκυκλο, το 1898 ενώ το 1901 κατέκτησε το πρώτο βραβείο σε έκθεση στη Γαλλία, όπου παρουσίασε το παρθενικό του αυτοκίνητο, Bugatti 2 και βραβεύτηκε από το Γαλλικό Club Αυτοκινήτων. Το 1902 τέθηκε επικεφαλής της εταιρείας του Βαρόνου De Dietrich στην Αλσατία, ο οποίος χρηματοδότησε την παραγωγή του. Το 1909, δημιούργησε τη δική του εταιρεία, με την ονομασία Bugatti, επίσης στην Αλσατία της Γαλλίας. Από τότε μέχρι και σήμερα, η Bugatti έχει δημιουργήσει το προφίλ μιας αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία παράγει προηγμένα τεχνολογικά, εξεζητημένης κατασκευής Supercars που συνδυάζουν την εντυπωσιακή εμφάνιση με εξωπραγματικές επιδόσεις. Ο Ettore Bugatti, πέθανε στο Παρίσι, σε ηλικία 65 ετών.
  Photo: Bugatti

  Το 2007, έφυγε από τη ζωή ο Colin McRae (Κόλιν Μακρέι) όταν κατέπεσε το ελικόπτερο που ο ίδιος πιλοτάριζε, κοντά στο σπίτι του στο Lanark της Σκωτίας. Εκτός από τον Σκοτσέζο οδηγό, στο ατύχημα σκοτώθηκαν ο 5χρονος γιος του Jonny, o 6χρονος φίλος του Ben Borcelli και ο φίλος του Colin, Graeme Duncan. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς η φήμη του McRae είχε ξεπεράσει τα όρια των αγώνων ράλι. Δεν ήταν τα αποτελέσματα, αλλά η συνολική αντιμετώπιση του Σκοτσέζου, που τον έκαναν να λατρευτεί από χιλιάδες ανθρώπους στον πλανήτη. Η εντυπωσιακή ταχύτητα, οι πολλές έξοδοι από το δρόμο καθώς βρισκόταν πάντοτε στο όριο, αλλά και η λογική “never give up” από την οποία διέπονταν ο Colin, δημιούργησε ένα είδωλο για τους φίλους των ράλι. Κατά τα άλλα, κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 1995 με Subaru Impreza, κέρδισε 25 αγώνες του WRC και είναι ο πολυνίκης του Ράλι Ακρόπολις, με 5 νίκες (1996, 1998, 2000, 2001, 2002).

  Δείτε ένα εντυπωσιακό onboard video, με οδηγό φυσικά τον Colin McRae

   

  mm
  Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

  E-mail: ndouzinas@traction.gr