Σαν Σήμερα | 16 Σεπτεμβρίου

  Βρείτε μας στο

  Λεπτομέρειες Event

  Αυτό το συμβάν εκτελείται από 16 Σεπτέμβριος 2019 μέχρι 16 Σεπτέμβριος 2098. Είναι επόμενο για την εμφάνιση 16/09/2021

  • Ετικέτες: , , , ,
  • Προσεχείς Ημερομηνίες:

  Το 1908, ιδρύθηκε από τον Billy Durant (Μπίλι Ντουράντ) στο Detroit των Η.Π.Α., η General Motors. Καθώς η αυτοκίνηση αποτελούσε ένα νέο… εξωτικό φρούτο για τους επιχειρηματίες της εποχής εκείνης, ήταν λογικό η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία. Ακολουθώντας τα βήματα του Henry Ford (Χένρι Φορντ), ο Durant που ήταν ήδη ιδιοκτήτης της Buick, αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμά του. Σήμερα, περισσότερα από 110 χρόνια αργότερα, η General Motors είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στις Η.Π.Α., ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα είναι μέσα στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας της, συνολικά.

  Έχοντας ως κορυφαία χρονιά το 2016, όταν πουλήθηκαν περί τα 10 εκατομμύρια οχήματα όλων των εταιρειών που βρίσκονται υπό τη σκέπη της, η GM συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, διαμορφώνοντας τις εξελίξεις. Σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός ότι κατασκευάζει αυτοκίνητα σε 37 διαφορετικές χώρες, ενώ στο σύνολο των εταιρειών που ανήκουν σε αυτήν περιλαμβάνονται 8 αυτοκινητοβιομηχανίες (Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac, Holden, SGMW, Fawji) και 19 ακόμη φίρμες. Κύριες αγορές που απευθύνεται η General Motors, θεωρούνται εκείνες των Η.Π.Α. και της Κίνας.

  mm
  Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

  E-mail: ndouzinas@traction.gr