Σαν Σήμερα | 24 Σεπτεμβρίου

To 1948, δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία η Honda Motor Co., LTD από τους Soichiro Honda (Σοϊχίρο Χόντα) και Takeo Fujisawa (Τακέο Φουτζισάβα).

Λεπτομέρειες Event

Αυτό το συμβάν εκτελείται από 24 Σεπτέμβριος 2019 μέχρι 24 Σεπτέμβριος 2098. Είναι επόμενο για την εμφάνιση 24/09/2026

  • Ετικέτες: , , , , , ,
  • Προσεχείς Ημερομηνίες:

To 1948, δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία η Honda Motor Co., LTD από τους Soichiro Honda (Σοϊχίρο Χόντα) και Takeo Fujisawa (Τακέο Φουτζισάβα). Πρώτη κατασκευή της φίρμας ήταν μια μοτοσικλέτα που ονομάστηκε “Dream” D-Type. Αποτελεί πλέον μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο, καθώς παράγει αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, αεροπλάνα και κινητήρες.

Soichiro Honda

Μάλιστα, στο κομμάτι των κινητήρων εσωτερικής καύσης θεωρείται ως η μεγαλύτερη βιομηχανία παγκοσμίως, καθώς παράγει περισσότερα από 14 εκατομμύρια. Από την αρχή του 21ου αιώνα, θεωρείται ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ιαπωνία, ενώ είναι μέσα στους 10 μεγαλύτερους στον κόσμο.

Honda Dream D-Type

Έχοντας δημιουργήσει φανατικό κοινό, είτε πρόκειται για αυτοκίνητα είτε για μοτοσικλέτες, η Honda εστιάζει στην παραγωγή τεχνολογίας αιχμής και είναι γνωστή για τους προηγμένους κινητήρες της.

O Ayrton Senna οδηγώντας McLaren-Honda

Ο τομέας του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχε ανέκαθεν ιδιαίτερη βαρύτητα, με την εταιρεία να έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους σε αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ενώ παράλληλα είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές κινητήρων στην F1. Ως γνήσια ιαπωνική εταιρεία, έχει ιδιαίτερη σχέση με την υψηλή τεχνολογία, παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως το ρομπότ Asimo, που από την περασμένη δεκαετία ήταν από τους καλύτερους “πρεσβευτές” της τεχνολογικής προόδου της φίρμας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Volvo Safety - Asa Haglund 2026

Η επικεφαλής ασφάλειας της Volvo στην Ελλάδα – Γιατί βρέθηκε εδώ

Goodwood fesival of Speed παρουσία BYD Grooup 2026

Στο Goodwood FoS με τη μεγαλύτερη παρουσία – Τι θα δείξει ο κινέζικος όμιλος

VW Bulli Μαλαισία-Γερμανία

Tαξίδι 20.000 χλμ. με δύο VW Bulli – Από την Ασία στην Ευρώπη. Γιατί έγινε