Σαν Σήμερα | 26 Ιουλίου

  Βρείτε μας στο  Λεπτομέρειες Event

  Αυτό το συμβάν εκτελείται από 26 Ιούλιος 2019 μέχρι 26 Ιούλιος 2098. Είναι επόμενο για την εμφάνιση 26/07/2021

  • Ετικέτες: , , , , ,
  • Προσεχείς Ημερομηνίες:

  Woolf Barnato (αριστερά) και Tim Birkin (δεξιά)

  Το 1896, γεννήθηκε ο Henry Ralph Stanley “Tim” Birkin. Ο Βαρόνος από το Nottingham (Νότιγχαμ) της Αγγλίας που έγινε γνωστός και ως Tim Birkin (Τιμ Μπίρκιν), υπήρξε ένας από τους πρώτους Βρετανούς οδηγούς αγώνων αυτοκινήτων και μέλος των Bentley Boys, κατά τη δεκαετία του ’20. Αναδείχθηκε 2 φορές νικητής στις 24 Ώρες του Mans, το 1929 (Bentley) και το 1931 (Alfa Romeo), μαζί με τους Woolf Barnato (Βολφ Μπαρνάτο) και  Earl Howe (Ερλ Χόου) αντίστοιχα. Πέθανε το 1933 στα 31 του χρόνια, ενώ ως προς την ακριβή αιτία θανάτου του υπάρχει διχογνωμία, καθώς κατά τη διάρκεια του GP Τρίπολης στη Λιβύη, όπου τερμάτισε στην 3η θέση, έκαψε το χέρι του στην εξάτμιση του αυτοκινήτου. Λίγες ημέρες αργότερα έφυγε από τη ζωή, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι έπαθε σήψη από το τραύμα και άλλους, ότι προσβλήθηκε από ελονοσία.
  Photo: Bentley

  To 1964, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Francis Richard Henry Penn Curzon, γνωστός ως Υποκόμης Curzon. Γόνος της αριστοκρατικής οικογενείας των Howe, ο μετέπειτα ναύαρχος Earl Howe (Ερλ Χόου) ο 5ος ασχολήθηκε ενεργά με τους αγώνες αυτοκινήτου, παρά την ταυτόχρονα πολιτική του καριέρα. Μάλιστα, έλαβε μέρος στις 24 Ώρες του Mans ως μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου το 1929, ενώ κέρδισε τον αγώνα το 1931, όταν μοιράστηκε μια Alfa Romeo με τους Woolf Barnato (Βολφ Μπαρνάτο) και Tim Birkin (Τιμ Μπίρκιν). Το 1928, ίδρυσε μαζί με τον Dudley Benjafield (Ντάντλι Μπέντζαφιλντ) το Club Βρετανών Οδηγών Αγώνων, στο οποίο μάλιστα ήταν πρόεδρος μέχρι το θάνατό του.
  Photo: Ψηφιακή βιβλιοθήκη Γερμανίας

  mm
  Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

  E-mail: ndouzinas@traction.gr