Σαν Σήμερα | 27 Νοεμβρίου

To 1949 γεννήθηκε ο Masanori Sekiya, οδηγός που έγινε ο πρώτος Ιάπωνας νικητής στις 24 Ώρες του Le Mans και το 2005, έφυγε από τη ζωή ο Giancarlo Baghetti, ένας από τους 3 οδηγούς στην ιστορία της F1 που κατέκτησαν τη νίκη στο ντεμπούτο της στο θεσμό

Λεπτομέρειες Event

Αυτό το συμβάν εκτελείται από 27 Νοέμβριος 2019 μέχρι 27 Νοέμβριος 2098. Είναι επόμενο για την εμφάνιση 27/11/2026

  • Ετικέτες: , , , , ,
  • Προσεχείς Ημερομηνίες:

Το 1995, πέθανε σε ηλικία 60 ετών από καρκίνο ο βετεράνος Ιταλός οδηγός F1, Giancarlo Baghetti (Τζιανκάρλο Μπαγκέτι). Έλαβε μέρος σε 21 αγώνες του θεσμού, σημειώνοντας μία νίκη, στο ντεμπούτο του, στο GP Γαλλίας του 1961, με Ferrari. Με αυτό το αποτέλεσμα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε μόλις ο 3ος πιλότος (Nino Farina και Johnny Parsons οι άλλοι δύο) που κέρδισε αγώνα στο ντεμπούτο του στην F1. Μάλιστα, έχοντας νωρίτερα κερδίσει και δύο αγώνες Grand Prix της F1, που όμως δεν προσμετρούσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έγινε ο μοναδικός που έχει κερδίσει και τους 3 πρώτους αγώνες F1 που έχει συμμετάσχει.
Photo: Ferrari

Το 1949, γεννήθηκε στην Ikawa (Ικάβα) της Ιαπωνίας ο Masanori Sekiya (Μασανόρι Σεκίγια), οδηγός αγώνων πίστας που πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα ως επίσημος οδηγός της Toyota σε πρωταθλήματα της Ιαπωνίας. Όμως, ο Sekiya σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του με McLaren, όταν το 1995 έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που κατακτά τη νίκη στις 24 Ώρες του Mans, έχοντας ως teammates στη McLaren F1 GTR το Γάλλο Yannick Dalmas (Γιανίκ Νταλμά) και τον Φινλανδό JJ Lehto (Τζέι Τζέι Λέτο).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απόσυρση από την Citroen

Νέο πρόγραμμα με οφέλη από τη Citroen – Ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων

Toyota GR GT

Πρώτη “γεύση” από το supercar της Toyota που έρχεται – Υβριδικός V8 και τουλάχιστον 650 ίπποι

Ολυμπία Οδός

Νέες τιμές διοδίων στην Ολυμπία Οδό από το 2026: Πόσο θα κοστίζει το ταξίδι Αθήνα – Πάτρα