Σαν Σήμερα | 6 Αυγούστου

Το 1965 γεννήθηκε ο πολυνίκης του Dakar σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, Stephane Peterhansel, και το 1887 γεννήθηκε ο J.D. Benjafield

Λεπτομέρειες Event

Αυτό το συμβάν εκτελείται από 6 Αύγουστος 2019 μέχρι 6 Αύγουστος 2098. Είναι επόμενο για την εμφάνιση 06/08/2026

  • Ετικέτες: , , , , ,
  • Προσεχείς Ημερομηνίες:

Το 1965, γεννήθηκε στο Échenoz-la-Méline της Γαλλίας, ο Stephane Peterhansel (Στεφάν Πετερανσέλ), επαγγελματίας αναβάτης και οδηγός αγώνων, με ειδικότητα στον μεγαλύτερο αγώνα αντοχής του πλανήτη, το Dakar. Ο Peterhansel κέρδισε το συγκεκριμένο αγώνα 6 φορές (1991, 1992, 1993, 1995, 1997, 1998) στην κατηγορία των μοτοσικλετών με Yamaha, προτού αποφασίσει να μεταπηδήσει στα αυτοκίνητα, το 1999. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Γάλλος έχει καταφέρει αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, δηλαδή όχι μόνο να κατακτήσει νίκες με αυτοκίνητο, αλλά να επικρατήσει στον αγώνα 7 φορές. Μάλιστα, αυτό το έχει πετύχει με 3 διαφορετικούς κατασκευαστές, καθώς επικράτησε 3 φορές με Mitsubishi (2004, 2005, 2007) και από 2 φορές με Mini (2012, 2013) και Peugeot (2016, 2017), έχοντας ως κοινό παρονομαστή τον Γάλλο συνοδηγό Jean Paul Cottret (Ζαν Πολ Κοτρέ). Δικαίως, χαρακτηρίζεται ως “Αλεπού της Ερήμου” καθώς έχει τον τρόπο να βρίσκεται στην κορυφή, όντας ο αναμφισβήτητος κυρίαρχος και φυσικά, πολυνίκης στον συγκεκριμένο αγώνα.
Photo: Red Bull Content Pool

To 1887, γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Joseph Dudley Benjafield (Τζόζεφ Ντάντλι Μπέντζαφιλντ). Ο JD Benjafield υπήρξε ένας από τους παλαιότερους οδηγούς αγώνων που γνωρίζουμε. Έχοντας σπουδάσει ιατρική, με ειδικότητα στην βακτηριολογία και την παθολογία, ο Benjafield υπηρέτησε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αίγυπτο. Από το 1924 άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες και το 1927 κατέκτησε, μαζί με τον Sammy Davis, τη νίκη στις 24 Ώρες του Mans, με Bentley. Το 1928, ίδρυσε το British Racing Drivers’ Club, στο οποίο παρέμεινε μέλος έως τον θάνατό του, σε ηλικία 69 ετών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απόσυρση από την Citroen

Νέο πρόγραμμα με οφέλη από τη Citroen – Ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων

Toyota GR GT

Πρώτη “γεύση” από το supercar της Toyota που έρχεται – Υβριδικός V8 και τουλάχιστον 650 ίπποι

Ολυμπία Οδός

Νέες τιμές διοδίων στην Ολυμπία Οδό από το 2026: Πόσο θα κοστίζει το ταξίδι Αθήνα – Πάτρα