Σαν Σήμερα | 6 Σεπτεμβρίου

  Βρείτε μας στο

  Λεπτομέρειες Event

  Αυτό το συμβάν εκτελείται από 6 Σεπτέμβριος 2019 μέχρι 6 Σεπτέμβριος 2098. Είναι επόμενο για την εμφάνιση 06/09/2021

  • Ετικέτες: , , , , , ,
  • Προσεχείς Ημερομηνίες:

  To 1938, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 30 ετών, ο Johnny Hindmarsh (Τζον Χίντμαρς). Ο Βρετανός οδηγός αγώνων και πιλότος αεροπλάνων, είχε κερδίσει το 1935 μαζί με τον Luis Fontes, στις 24 Ώρες του Mans με Lagonda M45R Rapide 4,5 λίτρων. Είχε τραγικό τέλος όταν, κατά τη διάρκεια δοκιμής ενός αεροπλάνου Hawker Hurricane πάνω από τα νησιά Brookland, εικάζεται ότι εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που τον παρέλυσε, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να κάνει ελεύθερη πτώση και να εκραγεί στο έδαφος.

  Το 1949, η VW επέστρεψε στην κατοχή του γερμανικού δημοσίου. Μετά την ολοκλήρωση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι νικητές Σύμμαχοι ξεκίνησαν συνεργασία με τους Γερμανούς πολίτες, ώστε τα γερμανικά εργοστάσια να επαναλειτουργήσουν. Από τα πρώτα που επισκευάστηκαν, ήταν το εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg, το οποίο ξεκίνησε ήδη την παραγωγή, το 1945. Ανάμεσα στο 1949 και το 1977, υπολογίζεται πως η Volkswagen πούλησε περισσότερα από 21 εκατομμύρια Beetle, το γνωστό μας Σκαραβαίο, σε όλον τον κόσμο.

  mm
  Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

  E-mail: ndouzinas@traction.gr