Σαν Σήμερα | 9 Ιουλίου (+video)

  Βρείτε μας στο


  Λεπτομέρειες Event

  Αυτό το συμβάν εκτελείται από 9 Ιούλιος 2019 μέχρι 9 Ιούλιος 2098. Είναι επόμενο για την εμφάνιση 09/07/2021

  • Ετικέτες: , , , , , ,
  • Προσεχείς Ημερομηνίες:

  Το 1932, το άλογο-έμβλημα της Scuderia Ferrari, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα, στις 24 Ώρες του Spa-Francochamps. Μάλιστα, οι Ferrari 8C 2300 MM, που εκπροσωπούσαν την Alfa Romeo καθώς δεν ήταν ακόμη ξεχωριστή μάρκα, κυριάρχησαν κάνοντας το 1-2 με τους Antonio Brivio και Eugenio Siena να επικρατούν, εμπρός από τους teammates τους, Pierro Taruffi και Guido d’ Ippolito. Ενδιαφέρον έχει όμως η ιστορία της καθιέρωσης του αλόγου (Prancing Horse) ως εμβλήματος της ομάδας. Το συγκεκριμένο σύμβολο βρισκόταν στην άτρακτο του πολεμικού αεροπλάνου του Francesco Baracca, κορυφαίου Ιταλού πιλότου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1923, ο Enzo Ferrari συνάντησε τους γονείς του Baracca, Κόμη Enrico και Κόμισσα Paolina, με την μητέρα του εκλιπόντος να προτείνει στον Enzo να βάλει το άλογο του γιου της στα αυτοκίνητά του, υποστηρίζοντας πως θα του φέρουν τύχη. Έτσι και έγινε, με το άλογο να παραμένει σε μαύρο χρώμα και τον Enzo να προσθέτει το κίτρινο φόντο, προς τιμήν της πόλης Modena. Σήμερα, το άλογο της Ferrari είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στον κόσμο.

  To 2004, παρουσιάστηκε  το βιντεοπαιχνίδι Richard Burns Rally. Ακολουθώντας τη μεγάλη επιτυχία του Colin McRae (Κόλιν Μακρέι), ο έτερος Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Richard Burns (Ρίτσαρντ Μπερνς) λάνσαρε το δικό του παιχνίδι. Το Richard Burns Rally επαινέθηκε για την οδική συμπεριφορά των αυτοκινήτων και τα προχωρημένα του γραφικά, ενώ ξεκίνησε να διατίθεται στις αγορές της Ευρώπης το 2005. Δυστυχώς, ο Richard Burns δεν κατάφερε να χαρεί αρκετά το παιχνίδι που έφερε το όνομά του, καθώς ήδη όταν έγινε η παρουσίαση έπασχε από επιθετικό καρκίνο και τελικά έφυγε από τη ζωή το 2005, σε ηλικία 34 ετών.
  GamePlay:

  mm
  Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

  E-mail: ndouzinas@traction.gr