Τι κοινό έχουν 350Z, pickup και 8 ακόμη μοντέλα της Nissan;

Η Nissan επιχειρεί μια μικρή ιστορική ανασκόπηση, με αφορμή την 40ή επέτειο του κέντρου σχεδιασμού της, στις Η.Π.Α. μέσω των δημιουργημάτων του.

Βρείτε μας στο

Το Nissan pickup και το Pathfinder του 1986, το Xterra του 1999, το 350Z, το 370Z και το GT-R, έχουν όλα ένα κοινό “μυστικό”: το πρώτο υπερπόντιο κέντρο σχεδιασμού της Nissan, που ιδρύθηκε το 1979 στο Σαν Ντιέγκο.

Με την ονομασία Nissan Design America (NDA), το σχεδιαστικό κέντρο με έδρα την Καλιφόρνια, ηγήθηκε επίσης στο σχεδιασμό του ΤΙΤΑΝ 2020, αλλά και του ολοκαίνουργιου Sentra 2020.

Το NDA συμβάλει δημιουργικά στον τομέα του σχεδιασμού της Nissan, σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών, το NDA συνέβαλε στο σχεδιασμό περίπου 20 πρωτότυπων μοντέλων και 30 μοντέλων παραγωγής. Για τον εορτασμό της επετείου, η ιαπωνική μάρκα τονίζει μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα οχήματα παραγωγής του NDA:

Pulsar NX (1986)
Pickup (1986)
Pathfinder (1986)
Xterra (1999)
Altima (2002)
350Z (2003)
370Z (2009)
GT-R (2009-το NDA συνέβαλε στην αρχική φάση σχεδιασμού)
Murano (2014)
Altima (2019)

“Καθώς γιορτάζουμε τα 40 χρόνια του Nissan Design America, διακρίνω μια συνέχεια από διαφορετικά ταλέντα και μια εξαιρετική ηγεσία που θα διαμορφώσουν το συναρπαστικό σχεδιασμό και τις πρωτοποριακές, πρωτότυπες εμπειρίες για τους τελικούς χρήστες των Nissan και των Infiniti, των χρόνων που θα ακολουθήσουν”, δήλωσε ο Alfonso Albaisa, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Σχεδιασμού της Nissan Motor Co. Ltd.

To NDA είναι κομμάτι της Nissan Global Design, με έδρα στο Atsugi της Ιαπωνίας. Αντιπροσωπεύοντας το παγκόσμιο πελατοκεντρικό DNA της Nissan, το NDA ήταν το πρώτο σχεδιαστικό στούντιο στο εξωτερικό, με εντολή να “αντικατοπτρίζει” στον σχεδιασμό του την αμερικανική αγορά. Μετά το NDA, δημιουργήθηκαν τα σχεδιαστικά στούντιο στο Λονδίνο, την Κίνα, τη Νότια Ασία, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Nissan διόρισε τον David Woodhouse ως αντιπρόεδρο του NDA, προκειμένου να ηγηθεί όλων των δραστηριοτήτων σχεδιασμού των Nissan και INFINITI στη Βόρεια Αμερική, διαθέτοντας πάνω από 25 χρόνια σχεδιαστικής εμπειρίας, σε κορυφαίες μάρκες.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr