Τιμές νέου Hyundai Tucson στην Ελλάδα (+videos)

Στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον το Hyundai Tucson και η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίασή του ανακοινώνοντας παράλληλα τις τιμές του.

Βρείτε μας στο
Hyundai Tucson 2020

Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που η κορεάτικη εταιρία παρουσίασε την πρώτη γενιά του Hyundai Tucson. Μετά από τρεις γενιές και επτά εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, το Hyundai Tucson έχει καθιερωθεί ως ένα από τα παγκόσμια best sellers της κατηγορίας του και φυσικά για τη Hyundai.

Αναμφίβολα με τη νέα γενιά του Hyundai Tucson η κορεάτικη εταιρία επιδιώκει να ανέβει τουλάχιστον ένα σχεδιαστικό σκαλί ψηλότερα όχι μόνο σε σχέση με το υπάρχουν μοντέλο αλλά και στη θέση της απέναντι στον ανταγωνισμό.

Η 4η γενιά του SUV της Hyundai καταφέρνει να ξεχωρίζει και διακρίνεται για τον αρμονικό τρόπο που έχει συνδυάσει τις δυναμικές καμπύλες με τις έντονες ακμές αλλά και το ολοκαίνουριο “πρόσωπο” της Hyundai που βλέπουμε στο εμπρός μέρος. Εδώ το highlight είναι τα νέου τύπου φωτιστικά σώματα, τα οποία οι Κορεάτες έχουν ενσωματώσει πλήρως στη σχεδίαση της μάσκας με αποτέλεσμα να γίνονται σχεδόν ένα με αυτή όταν δεν βρίσκονται σε λειτουργία. Αυτή είναι μια επιτυχημένη σχεδιαστική άσκηση που δίνει πραγματικό “φουτουριστικό αέρα” στο νέο Tuscon το οποίο δεν παύει να θυμίζει concept και στην έκδοση παραγωγής.

Θετικές είναι και οι εντυπώσεις που αφήνει το πίσω μέρος με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και το “glitter effect” που προσομοιώνουν από συγκεκριμένες γωνίες θέασης να κυριαρχούν σε αυτό το σημείο και να ενώνονται μεταξύ τους με φωτεινή μπάρα. Σε γενικές γραμμές το νέο SUV της Hyundai χαρακτηρίζεται από μια σπορ κομψότητα έχοντας ενσωματώσει με επιτυχία πολλά στοιχεία από διαφορετικές σχεδιαστικές σχολές.

Οι θετικές εντυπώσεις συνεχίζονται και στο εσωτερικό του νέου Hyundai Tucson. Οι σχεδιαστές της κορεάτικες εταιρίας έδωσαν έμφαση στην ευρυχωρία όχι μόνο στα νούμερα αλλά και σαν αίσθηση που λαμβάνεται από τους επιβαίνοντες. Για αυτό το λόγο τοποθέτησαν ολόκληρο το ταμπλό πιο χαμηλά έναντι της υπάρχουσας γενιάς αφήνοντας παράλληλα την οθόνη πληροφοριών του οδηγού των 10,25 ιντσών χωρίς “αλεξήλιο”. Το πάνω μέρος του ταμπλό με τη μοντέρνα λιτή σχεδίαση είναι σχεδόν επίπεδο και αυτή η επιλογή συμβάλλει επίσης στην αίσθηση ευρυχωρίας που δημιουργείται, τουλάχιστον οπτικά. Στη σχεδίαση του έχουν ενσωματωθεί πλήρως και οι πλαϊνοί αεραγωγοί που έχουν δεν γίνονται αντιληπτοί με την πρώτη ματιά.

Η ευρυχωρία γίνεται αισθητή και στον χώρο αποσκευών με τη χωρητικότητα του να παρουσιάζεται αυξημένη κατά 107 λίτρα έναντι της υπάρχουσας γενιάς και να φτάνει συνολικά έως τα 620 λίτρα (ανάλογα με την έκδοση, από 577 λίτρα) με τα καθίσματα στην όρθια θέση τους και στα 1.799 λίτρα όταν αναδιπλωθούν. Οι μεγαλύτεροι χώροι προκύπτουν από τις συνολικά μεγαλύτερες διαστάσεις της νέας γενιάς που έχουν αυξηθεί κατά 20 και 15 χλστ. αντίστοιχα σε μήκος και πλάτος, ενώ αυξημένο κατά 10 χλστ. είναι και το μεταξόνιο με τους πίσω επιβάτες να έχουν 26 χλστ. περισσότερο χώρο για τα γόνατα τους. Το μήκος ανέρχεται πλέον στα 4.500 χλστ., το πλάτος στα 1.865 χλστ. και το ύψος στα 1.650 χλστ. (+5 χλστ.), ενώ το μεταξόνιο φτάνει στα 2.680 χλστ.

Η αναβαθμισμένη 4κίνηση HTRAC φέρει επιπλέον προγράμματα που προσαρμόζουν τη λειτουργία της ανάλογα με τη γενικότερη επιλογή που έχει κάνει ο οδηγός η οποία αλλάζει τη λειτουργία και των υπόλοιπων συστημάτων του Tucson. Στις επιλογές Eco, Comfort, Smart και Sport που γνωρίζαμε έρχονται να προστεθούν οι Mud, Sand και Snow για οδήγηση στη λάσπη, στην άμμο ή στο χιόνι αντίστοιχα.

Η κεντρική οθόνη αφής είναι επίσης 10,25 ιντσών με το σύστημα πολυμέσων να δέχεται και φωνητικές εντολές, ενώ μπορεί να δεχθεί και εντολές απομακρυσμένα. Το Tucson από την πλευρά του μπορεί επίσης να ελέγχει “έξυπνες” οικιακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο internet μέσω wifi, όπως για παράδειγμα ένα κλιματιστικό. Η νέα αυτή λειτουργία ονομάζεται “Car to Home”. Ο κάτοχος του μπορεί επίσης να στέλνει εικονικά κλειδιά σε συμβατά smartphones και να δίνει πρόσβαση στο αυτοκίνητο σε τρίτους αλλά και να παρκάρει απομακρυσμένα το Tucson σε θέσεις που δεν αφήνουν και πολύ χώρο. Η ομπρέλα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού “Smartsense” δίνει φυσικά το “παρών” στο νέο Tucson φέροντας όλα τα τελευταίας γενιάς συστήματα της Hyundai.

Στην χώρα μας οι τιμές του νέου Hyundai Tucson ξεκινούν από τα 24.990 ευρώ για το 1.600άρι υβριδικό μοντέλο με τους 150 ίππους στην δικίνητη έκδοση Exclusive. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τις εκδόσεις και τις τιμές του κορεάτικου SUV, στην χώρα μας.

Δείτε πιο κάτω τα δύο μικρά videos που ετοίμασαν οι Κορεάτες για το νέο Hyundai Tucson με το τρίτο να αποτελεί την επίσημη αποκάλυψη-παρουσίαση του μοντέλου.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr