Οι τιμές του νέου Renault Clio στην Ελλάδα (+εκδόσεις)

To νέο Renault Clio έφτασε στην Ελλάδα και πλέον είναι διαθέσιμο. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις τιμές του νέου Renault Clio και τις εκδόσεις του.

Βρείτε μας στο

Πριν αρκετούς μήνες η Renault παρουσίασε το νέο Clio και πλέον ήρθε η ώρα για το γαλλικό μοντέλο να πατήσει και… ελληνικό χώμα, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει και τις τιμές του στην χώρα μας και μάλιστα με έκπτωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ιστορία του Renault Clio ξεκινά στα 1990 και η γαλλική εταιρεία, φρόντισε ώστε η 5η γενιά να μην ξεχνά τις ρίζες της, έχοντας διατηρήσει χαρακτηριστικά από όλους τους προκατόχους του μοντέλου. Ανανεωμένο σχεδιαστικά, με πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα εδώ και διαθέτοντας τεχνολογικά συστήματα μεγαλύτερων κατηγοριών, το νέο Clio αναβαθμίστηκε περαιτέρω, για να σταθεί απέναντι στον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Δείτε εδώ πως τα έχει πάει το γαλλικό μοντέλο στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Το επιτυχημένο γαλλικό supermini, που μετρά περισσότερες από 15 εκατομμύρια πωλήσεις  παγκοσμίως και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Ευρώπη, έχει κεντρική θέση στη νέα στρατηγική του Groupe Renault, που ονομάζεται Drive the Future (2017-2022). Το νέο Clio γίνεται το πρώτο μοντέλο της μάρκας που έχει ως βάση τη νέα πλατφόρμα CMF-B, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις στο εγγύς μέλλον.

Με αισθητές αλλαγές στην εμφάνιση

Το νέο Renault Clio διαθέτει αρκετές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, διατηρώντας ωστόσο τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Παρά το γεγονός ότι είναι κατά 14 χιλιοστά μικρότερο, η εκμετάλλευση χώρου που προσφέρει η νέα πλατφόρμα το καθιστά, σύμφωνα με τη Renault, πιο ευρύχωρο από τον προκάτοχό του. Επιπλέον, το πλαίσιο έχει χαμηλώσει κατά 30 χιλιοστά, προσφέροντας καλύτερο κέντρο βάρους και βελτιωμένη αεροδυναμική, που μεταφράζεται σε καλύτερες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση.

Τα φώτα εμπρός και πίσω διαθέτουν τεχνολογία LED και έχουν το χαρακτηριστικό φωτεινό σχέδιο C-Shape, που είναι κοινό σε όλα τα μοντέλα της Renault. Τέλος, έμφαση έχει δοθεί σε λεπτομέρειες όπως  η κεραία που θυμίζει πτερύγιο καρχαρία και η προσθήκη χρωμίου στο χώρο γύρω από τα παράθυρα. Ακόμη, οι πλευρικές κολώνες και οι χειρολαβές της πίσω πόρτας έχουν γυαλιστερό φινίρισμα μαύρου χρώματος, ενώ το λογότυπο του αυτοκινήτου έχει τοποθετηθεί σε χρωμιωμένο διακοσμητικό.

Τιμές νέου Renault Clio

Πάμε τώρα στα σημαντικά! Στην χώρα μας το νέο Renault Clio διατίθεται με έκπτωση λανσαρίσματος 500 ευρώ σε όλες τις εκδόσεις (εκτός από την RS Line). Οι τιμές του ξεκινούν από τα 12.990 ευρώ για την έκδοση βενζίνης 1.0 SCe των 75 ίππων και το εξοπλιστικό επίπεδο Authentic. Με το ίδιο μοτέρ, το γαλλικό μοντέλο στην πλουσιότερη εξοπλιστική έκδοση Expression κοστίζει 14.290 ευρώ. Ακολουθεί το τούρμπο 1.0 TCe των 100 ίππων με τιμές από τα 14.190 ευρώ (πάντοτε με την έκπτωση), ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται και με CVT ξεκινώντας από τα 16.580 ευρώ (στην πλουσιότερη έκδοση Expression). Το ισχυρότερο όλων είναι το μοτέρ 1.3 TCe με τους 130 ίππους. Το Clio με αυτό το μοτέρ συνοδεύεται από το αυτόματο κιβώτιο EDC και οι τιμές του είναι στα 20.290 ευρώ στην εξοπλιστική έκδοση Dynamic, 21.740 ευρώ στην έκδοση RS Line (η μόνη που δεν προσφέρεται με έκπτωση) και 25.480 ευρώ στην έκδοση Initiale Paris.

Το νέο Renault Clio διατίθεται και σε δύο εκδόσεις πετρελαίου με τον .1 5 DCi κάτω από το καπό του. Στην έκδοση με τους 85 ίππους η τιμή αφετηρίας είναι τα 14.790 ευρώ, ενώ στην έκδοση με τους 115 ίππους οι τιμές του ξεκινούν από τα 19.290 ευρώ αλλά από την πλουσιότερη έκδοση Dynamic.