Το αυτοκίνητο που έριξε το VW Golf από την πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη

Το Volkswagen Golf είναι παραδοσιακά best seller στην Ευρώπη μόνο που φέτος η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει με αυτό ως αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Βρείτε μας στο

Το Volkswagen Golf είναι ένας από τους ζωντανούς θρύλους της σύγχρονης αυτοκίνησης και ως γνωστόν έχει φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς. Είτε είστε από του πρώτους, είτε από τους δεύτερους, σίγουρα θα γνωρίζετε πως παραδοσιακά αποτελεί το best seller της ευρωπαϊκής αγοράς.

Δείτε επίσης: Τεχνικό θέμα – Ιμάντας ή καδένα εκκεντροφόρων

Μόνο που φέτος η χρονιά δεν ξεκίνησε με πρωτιά για το γερμανικό μοντέλο. Και αυτό γιατί πλέον στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη είναι το Renault Clio. Το γαλλικό μοντέλο είναι πρώτο με 24.914 ταξινομήσεις, έναντι 24.735 ταξινομήσεων του Golf.

Διαβάστε ακόμη: Όταν το Seat Ibiza είχε κάτι από Porsche

Διαφορά μικρή προφανώς που αφήνει τα πάντα ανοικτά για την πρωτιά το 2020. Μάλιστα, αρκετά κοντά τους, στην τρίτη θέση βρίσκεται το νέο Peugeot 208 με 20.923 μονάδες, ενώ την πεντάδα κλείνουν Opel Corsa και Fiat Panda με 18.406 και 17.680 ταξινομήσεις αντίστοιχα.

Δείτε εδώ την δοκιμή του νέου Renault Clio

Όσον αφορά τις μάρκες, εκεί η Volkswagen δεν έχει αντίπαλο. Βλέπετε, στους πρώτους δύο μήνες του 2020 είναι πρώτη με 118.989 ταξινομήσεις, αφήνοντας στην δεύτερη θέση και με μεγάλη διαφορά την Peugeot με 76.535 ταξινομήσεις. Την τριάδα κλείνει η Renault με 73.537 ταξινομήσεις.

Δείτε επίσης: Οδηγούμε το νέο Volkswagen Golf στην Ήπειρο

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου διμήνου του 2020 (αριστερά οι μάρκες και δεξιά τα μοντέλα, ενώ στο κέντρο βλέπουμε στο άνω άκρο στο πράσινο μέρος του βέλους τους κερδισμένους και στο κάτω άκρο στο κόκκινο μέρος του βέλους τους χαμένους).