Το εντυπωσιακό κλειδί του Nissan GT-R δεν είναι… Nissan (+video)

Το Nissan GT-R εντυπωσιάζει με τις ικανότητές του και τις επιδόσεις του και πλέον μπορεί να κάνει το ίδιο και με το κλειδί του.

Βρείτε μας στο


Πολλές φορές έχουμε δει εξαιρετικά αυτοκίνητα “φορτωμένα” με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και κορυφαίες επιδόσεις, να έχουν κλειδιά που κάθε άλλο φωνάζουν ή αντανακλούν αν θέλετε, τις δυνατότητές του αυτοκινήτου. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα είναι και το Nissan GT-R, το οποίο καθηλώνει με τις επιδόσεις και την τεχνολογία του, αλλά το κλειδί του είναι ένα… κοινό κλειδί.

Αυτό ακριβώς θέλησε να αλλάξει και ο Danny Burnside, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τη Nissan, καθώς ο ίδιος εργάζεται ως Creative Director & Designer στην εταιρεία Square Circle Media. Προκειμένου λοιπόν να δημιουργήσει ένα κλειδί το οποίο θα είναι αντάξιο των ικανοτήτων του αυτοκινήτου στο οποίο αντιστοιχεί, του προσάρμοσε λογισμικό και οθόνη με επιφάνεια αφής και το πήγε σε άλλη… διάσταση.

Έτσι, δημιούργησε το κλειδί που μπορείτε να δείτε στην πιο πάνω εικόνα αλλά και στο video που ακολουθεί πιο κάτω. Πρόκειται για ένα κλειδί που εκτός του ότι είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση κάνει πολλά περισσότερα από το να κλειδώνει ή να ξεκλειδώνει το Nissan GT-R. Συγκεκριμένα, μπορεί να επικοινωνεί με το αυτοκίνητο και να μεταδίδει πληροφορίες όπως η αυτονομία ή αν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο και τα παράθυρα κλειστά, ενώ δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να εκκινήσει ή να σταματήσει το μοτέρ και να ρυθμίσει την θερμοκρασία της καμπίνας.

Εμείς να θυμίσουμε πως το νέο Nissan GT-R βρίσκεται υπό εξέλιξη και σύμφωνα με τα στελέχη της ιαπωνικής μάρκας θα είναι το ταχύτερο supercar του πλανήτη. Ίσως λοιπόν, εκεί στη Nissan, θα πρέπει να μιλήσουν και με τον κύριο Danny Burnside για να τους φτιάξει και ένα κλειδί που να… αρμόζει στο νέο GT-R.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr