Το κλίμα “αλλάζει” τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο, μετά από 15 χρόνια (+video)

Η “Εθνική μας Γέφυρα” η γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο έκλεισε τα 15 χρόνια λειτουργίας και πλέον μπαίνει σε νέα εποχή, ανακοινώνοντας μια νέα αλλαγή.

Βρείτε μας στο

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στη «Στέγη Πολίτη & Πελάτη» της Γέφυρας στο Αντίρριο, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο νέος γαλανόλευκος λογότυπος της “ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.” ως επιστέγασμα της δεκαπενταετούς λειτουργίας της. Όμως η μεγαλύτερη αλλαγή είναι άλλη και έχει να κάνει με το κλίμα, όπως λένε οι ιθύνοντες της εταιρείας και την ανάγκη να προσαρμοστεί και η γέφυρα στις νέες συνθήκες.

Η αλλαγή λοιπόν έχει να κάνει με τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει. Συγκεκριμένα, πλέον οι δύο χώροι στάθμευσης στις δύο πλευρές των διοδίων της γέφυρας έχουν εξοπλιστεί με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους του τύπου το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα του στόλου της γέφυρας που μεταφέρει στο αμάξωμά του το σύνθημα της Γέφυρας «Το κλίμα αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς».

Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή η οποία δείχνει πως πλέον το ταξίδι Αθήνα-Ιωάννινα θα είναι εφικτό χωρίς το άγχος αυτονομίας, για όσους διαθέτουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ας δούμε όμως τη γέφυρα μέσα από αριθμούς:

  • Η γέφυρα κατέχει 9 διεθνή βραβεία για τη μελέτη και την κατασκευή της και είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει φυσικά φαινόμενα, όπως είναι σεισμοί, τεκτονικές μετακινήσεις, και υψηλοί άνεμοι που υπερβαίνουν σε μεγέθη τα αντίστοιχα της περιοχής.
  • Περισσότερα από 5.700 δομικά στοιχεία ελέγχονται και επιθεωρούνται συνεχώς από το εξειδικευμένο προσωπικό της Τεχνικής Διεύθυνσης της Γέφυρας, αλλά και από εναερίτες, δύτες, ειδικά μηχανήματα. Ταυτόχρονα, ως συνέχεια μιας παράδοσης που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κατασκευής, κανένα σημαντικό ατύχημα δεν συνέβη στη διάρκεια των 15 χρόνων ζωής της Γέφυρας, χάρη στην επισταμένη συστηματική προσπάθεια της εταιρείας.
  • Περισσότερες από 61 εκατομμύρια διελεύσεις πραγματοποιήθηκαν τα 15 χρόνια λειτουργίας με τα Ι.Χ. να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος (84%). Οι διελεύσεις παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μία σταδιακά ανοδική πορεία, γεγονός που οφείλεται στην προσαρμοστικότητα της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας και την πλούσια γκάμα εκπτωτικών προϊόντων που προσφέρει, παράλληλα με την αμφίπλευρη σύνδεση της Γέφυρας με το σύγχρονο αυτοκινητοδρομικό δίκτυο που επετεύχθη το 2017.
  • Τα επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών της Γέφυρας έχει παραμείνει υψηλό από την πρώτη μέρα λειτουργίας της με περισσότερες από 1 εκατομμύριο απαντημένες τηλεφωνικές κλήσεις πελατών και καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που συμβαδίζουν με τη σημερινή εποχή. Εκτός από τους καθημερινούς χρήστες, η Γέφυρα από το 2004 μέχρι σήμερα υποδέχθηκε 182.000 επισκέπτες στη «Στέγη Πολίτη & Πελάτη», ενώ έχει λάβει και βραβείο «Καινοτομίας στην Εμπειρία του Πελάτη» στο πλαίσιο των Εθνικών Βραβείων του Εθνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (2015).

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr