Το μοντέλο με το ταχύτερο 0-100 χλμ./ώρα στους ελληνικούς τιμοκαταλόγους και η τιμή του

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το μοντέλο με το ταχύτερο 0-100 χλμ./ώρα στους ελληνικούς τιμοκαταλόγους αυτοκινήτων; Αν ναι, έχουμε την απάντηση.

Βρείτε μας στο

Πριν λίγες ημέρες η Tesla ανακοίνωσε μέσω του site της και επισήμως την έναρξη των παραγγελιών για τα μοντέλα της στην χώρα μας, μία είδηση για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Βλέποντας αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της λοιπόν και τις τιμές τους συνειδητοποιήσαμε πως πλέον έχουμε στους ελληνικούς τιμοκαταλόγους το ταχύτερο αυτοκίνητο (θα πρέπει να έχει ανακοινώσιμη τιμή δηλαδή για να είναι στον τιμοκατάλογο και όχι κατόπιν παραγγελίας κλπ.).

Αυτό δεν είναι άλλο από το Tesla Model S το οποίο στην έκδοση Performance κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα! Όσον αφορά την τελική του ταχύτητα, αυτή δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακή, καθώς φτάνει μέχρι τα 261 χλμ./ώρα.

Πάμε να δούμε όμως επιμέρους χαρακτηριστικά του αμιγώς ηλεκτρικού φυσικά Tesla Model S Performance. Σύμφωνα πάντα με την Tesla λοιπόν και τα όσα ανακοινώνει, το αυτοκίνητο διαθέτει αυτονομία 593 χιλιομέτρων (μετρήσεις WLTP) και εφοδιάζεται με διπλό κινητήρα και τετρακίνηση. Το σύστημα τετρακίνησης της Tesla διαθέτει δύο ανεξάρτητους κινητήρες που ελέγχουν ψηφιακά τη ροπή στους μπροστινούς και τους πίσω τροχούς.

Μάλιστα το Tesla Model S και στην έκδοση Performance διαθέτει δυνατότητα Full Self-Driving. Αυτό σημαίνει στην πράξη πως: Το αυτοκίνητό μπορεί να στρίβει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα αποφεύγοντας άλλα οχήματα και πεζούς που βρίσκονται στη λωρίδα του αλλά και να κινείται αυτόνομα σε αυτοκινητόδρομο από την είσοδο σε αυτόν έως την έξοδο, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης από κόμβους και της προσπέρασης αυτοκινήτων που κινούνται αργά.

Όσον αφορά την τιμή του, αυτή την στιγμή στην χώρα μας κοστίζει 99.990 ευρώ.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr