Το μουσείο διάσημης μάρκας μοτοσικλετών μπήκε στο Hall of Fame του TripAdvisor!

Είναι θρύλος στην Ιταλία και το μουσείο της βραβεύτηκε για 5η συνεχόμενη φορά από το TripAdvisor, διάκριση που το εντάσσει στο Hall of Fame της ταξιδιωτικής πλατφόρμας! Ο λόγος για την Piaggio!

Βρείτε μας στο

Το Μουσείο Piaggio, που βρίσκεται στην Ποντεντέρα της Ιταλίας. είναι το μεγαλύτερο μουσείο μοτοσικλέτας στη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Από το 2015, όταν και άνοιξε τις πύλες του, έχει προσελκύσει περί τις 700.000 επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Σημαντικό ρόλο στην αναγνωρισιμότητά του, έχει διαδραματίσει μεταξύ άλλων το TripAdvisor. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα στον κόσμο, η οποία λειτουργεί σε 49 αγορές, ενώ κάθε μήνα προσελκύει περίπου 490 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες. Φέτος, το Μουσείο Piaggio κατέκτησε ξανά το “Certificate of Excellence”, ως απόρροια των υψηλών αξιολογήσεων και θετικών κριτικών των επισκεπτών, στο TripAdvisor. Το γεγονός πως αποσπά το συγκεκριμένο βραβείο για 5η συνεχόμενη χρονιά, έφερε το Μουσείο Piaggio στο Hall of Fame της δημοφιλούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας.

Το Μουσείο Piaggio έχει δημιουργηθεί σε πρώην βιομηχανικές αποθήκες έκτασης περίπου 5000 τ.μ. Τα εγκαίνιά του έγιναν το 2000, ενώ το 2018 δέχθηκε ανακαίνιση. Στους εκθεσιακούς χώρους του, φιλοξενούνται περισσότερα από 250 οχήματα, που σηματοδοτούν την ιστορία 100 και πλέον ετών της Piaggio. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η συλλογή από Vespa, μιας από τις πιο αγαπημένες ιταλικές μάρκες. Άλλωστε, η Piaggio Vespa υπήρξε πολλά περισσότερα από ακόμη μια μοτοσικλέτα, αφού στην εποχή της αποτέλεσε κοινωνικό φαινόμενο.

Πέραν της συλλογής Vespa, το μουσείο διαθέτει επίσης συλλογές αφιερωμένες στα εμπορικά σήματα Piaggio και Ape, καθώς επίσης και στην ιστορία των Aprilia, Gilera και Moto Guzzi. Ο λόγος για μάρκες που έχουν γράψει τα δικά τους κεφάλαια στην ιστορία της μοτοσικλέτας, καθώς και των αγώνων μοτοσικλέτας, έχοντας κατακτήσει συνολικά 104 παγκόσμια πρωταθλήματα. Στο μουσείο υπάρχουν, από τις μοτοσικλέτες του 1909 (έτος ίδρυσης της Gilera) και του 1921 (έτος ίδρυσης της Moto Guzzi), μέχρι τις Aprilia με τις οποίες οι Valentino Rossi, Max Biaggi και Loris Capirossi κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλετών.

Εκτός από τις μοτοσικλέτες όμως, το Μουσείο Piaggio προσφέρει μια περιήγηση στην ιστορία των μετακινήσεων συνολικά. Τρένα, αεροπλάνα, τελεφερίκ και μηχανές θαλάσσιων σκαφών, είναι όλα εκεί για να θυμίσουν την πλούσια ιστορία της μηχανοκίνησης, ειδωμένη μέσα από το “βλέμμα” της ιστορικής Piaggio!

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr