Το νέο Tesla Cybertruck κάνει… θραύση! (+Videos)

Με αμφιλεγόμενη σχεδίαση που θα ταίριαζε ιδανικά σε sci-fi ταινία της 10ετίας του '80 η Tesla παρουσίασε το μελλοντικό της pick up ονόματι Cybertruck.

Βρείτε μας στο
Tesla Cybertruck

Το Tesla Cybertruck, προκαλεί αν μη τι άλλο, το ενδιαφέρον με την ιδιαίτερη σχεδίασή του, ενώ το ίδιο κάνει και με τις εντυπωσιακές τεχνικές του προδιαγραφές που βγάζουν μάτια.

Παρουσιάστηκε στις Η.Π.Α. με τον Elon Musk παρόντα και έκανε μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά θραύση. Οι προπαραγγελίες για το νέο πλήρως ηλεκτρικό pick up έχουν ήδη ξεπεράσει τις 140.000, ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, και στην προσπάθεια να διαφημίσουν τα άθραυστα τζάμια, οι δημιουργοί του κατάφεραν να σπάσουν και τα δύο από την πλευρά του οδηγού, σε μια στιγμή ιδιαίτερα άβολη για τον Musk, που τόνισε ωστόσο ότι δεν υπήρξε διάτρηση (Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί).

Το πρώτο pick up της Tesla μπει στην παραγωγή το 2021 σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις με έναν, δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες για τους οποίους δεν έχουν γίνει γνωστά όλα τα στοιχεία τους. Στην πρώτη πισωκίνητη έκδοση τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε κάτω από επτά δευτερόλεπτα και η αυτονομία ξεπερνά τα 400 χλμ. Η δεύτερη αποκτά ηλεκτρικό μοτέρ και στον εμπρός άξονα, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε περίπου 4,5 δεύτερα και οι μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες δίνουν αυτονομία 482 χλμ.

Η κορυφαία έκδοση είναι και εκείνη που εντυπωσιάζει περισσότερο και θα αργήσει να μπει στην παραγωγή κατά ένα ακόμη χρόνο. Εδώ το Cybertruck προσφέρει επιδόσεις supercar με 0-100 πολύ κοντά στα τρία δεύτερα (0-60 μ.α.ώ σε 2,9) και αυτονομία της τάξης των 800 χλμ.

Tesla Cybertruck

Το Cybertruck ξεφεύγει από τη λογική των pick ups όχι μόνο με την εμφάνισή του. Αντί για πλαίσιο τύπου σκάλας φέρει ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο η Tesla ονομάζει “Exoskeleton” και παίζει τον δικό του ρόλο στο σχήμα του αμερικάνικου φορτηγού: σχεδιάστηκε έτσι για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή αντοχή και διάρκεια στο χρόνο, την μέγιστη ασφάλεια στους επιβάτες του, ενώ μειώνει παράλληλα την πιθανότητα να δημιουργηθούν βαθουλώματα στις επιφάνειες του από κάποιο χτύπημα. Τα τζάμια είναι παράλληλα θωρακισμένα και υποτίθεται άθραυστα κάτι που θα επιβεβαιωθεί ουσιαστικά στην έκδοση παραγωγής.

Στα υπόλοιπα hightlights του Cybertruck, περιλαμβάνεται η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση, το ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να φτάσει σχεδόν τα 1.600 κιλά (ανάλογα με την έκδοση), αλλά και το πτυσσόμενο κάλυμμα της καρότσας του με την καμπίνα να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και έξι ατόμων. Οι τιμές του στις Η.Π.Α. ξεκινούν από τα 36.200 ευρώ, για την βασική έκδοση, ενώ η τιμή για την κορυφαία ανέρχεται στα 62.600 ευρώ. Από τα έξτρα ξεχωρίζει το ηλεκτρικό quad με το ταιριαστό όνομα Cyberquad.

 

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr