Το Nissan LEAF ως χριστουγεννιάτικο δέντρο!

"Αμαρτία να πηγαίνει τόσο ρεύμα χαμένο", πρέπει να σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Nissan για το LEAF και έτσι το μετέτρεψαν σε χριστουγεννιάτικο Δέντρο!

Βρείτε μας στο
Nissan LEAF TREE

Παίζοντας με τις λέξεις και έχοντας αρκετή δόση χιούμορ η Nissan βάφτισε ξανά το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της από LEAF (φύλλο στα ελληνικά) σε TREE (δέντρο) το οποίο και έντυσε με έναν σκασμό λαμπάκια αλλά και έλατα στην οροφή στο πνεύμα των εορτών. Τα δέντρα στην οροφή του εορταστικού LEAF έρχονται… κομπλέ με τον δικό τους φωτεινό τάρανδο, γιατί η Nissan πολύ απλά δεν άφησε τίποτα στην τύχη.

Όλα τα λαμπάκια τροφοδοτούνται φυσικά από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας κατά τη διάρκεια που το σύστημα ανακτά ενέργεια, στο φρενάρισμα ή μέσω της λειτουργίας B-mode.

Σύμφωνα με τη Nissan ο μέσος οδηγός LEAF ανακτά περίπου 744kWh κατά την παραπάνω διαδικασία, αν οδηγεί κατά μέσο όρο 18.000 χλμ. το χρόνο, ενέργεια ίση με το 20% της κατανάλωσης ενός μέσου ευρωπαϊκού σπιτιού.

Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια που ανακτάται είναι παράλληλα ικανή να:

φωτίσει για μία ώρα 266 χριστουγεννιάτικα δέντρα που φέρουν λάμπες πυρακτώσεως
ζεστάνει 297 οικιακούς φούρνους για μία ώρα, ώστε να μαγειρέψετε τα παραδοσιακά πιάτα των εορτών
κρατήσει σε λειτουργία 744 τηλεοράσεις για πέντε ώρες, για να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες των Χριστουγέννων
-ή να φωτίσει για πέντε ολόκληρες ώρες 10.783 σπίτια που χρησιμοποιούν λάμπες LED!

“Ελπίζουμε αυτό το όχημα να δώσει έμπνευση στους ανθρώπους γύρω από τις ατελείωτες πιθανότητες εφαρμογής της ανακτόμενης ενέργειας. Έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια από την παρουσίαση του LEAF στην Ευρώπη, η Nissan συνεχίζει να εστιάζει στο να προσφέρει στους πελάτες ένα πιο βιώσιμο lifestyle μέσω της ηλεκτρικής κινητικότητας”, δήλωσε η Helen Perry, επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρικών οχημάτων για τη Nissan Ευρώπης.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr