To Nissan Navara που κοντεύει τα 2.000.000 χλμ.

Τα pick up είναι φτιαγμένα για να αντέχουν και με λίγη προσοχή μπορούν να κάνουν εκατομμύρια χιλιόμετρα, όπως αυτό το Nissan Navara.

Βρείτε μας στο
Nissan Navara 1.600.000 χιλιόμετρα

Το Nissan Navara, που πωλείται ως Frontier, στις αγορές της Β. Αμερικής έχει καταφέρει να αποδείξει πολλές φορές την αντοχή αλλά και την αξιόπιστη λειτουργία του στο πέρασμα του χρόνου. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το Navara που έχει στην κατοχή του ο Αμερικανός Brian Murhpy, που χρησιμοποιεί καθημερινά το αυτοκίνητό του για να πραγματοποιήσει παραδόσεις δεμάτων.

Δείτε εδώ την απόλυτη έκδοση του νέου Nissan Navara

Ο Murphy αγόρασε καινούριο το pick up της Nissan το 2007, για να ξεκινήσει να εργάζεται και από τότε βρίσκεται στο τιμόνι του κάθε εργάσιμη μέρα για περισσότερες από 12 ώρες. Κάθε μέρα ο Murphy καλύπτει κατά μέσο όρο περί τα 570 χιλιόμετρα για να κάνει τις παραδόσεις του. Έπειτα από 13 σχεδόν χρόνια, το ηλεκτρονικό οδόμετρο του Navara “κόλλησε” στον απίστευτο αριθμό των 999.999 μιλίων, ήτοι 1.609.342,39 χιλιόμετρα. Το Navara έδειξε τον μαγικό αριθμό στις 27 Ιανουαρίου.

Δείτε εδώ πως γίνονται δοκιμές 15 ετών σε ένα μήνα στο Nissan Navara

Nissan Navara 1.600.000 χιλιόμετρα

O Murphy αναφέρει και μερικά πολύ εντυπωσιακά στοιχεία για τη συντήρηση του δικού του Navara, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan, στο Tennessee των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε για τον 78χρονο που έκανε το Nissan Navara σπίτι του

Ο 62χρονος Αμερικάνος δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την αξιοπιστία του pick up αφού πέρα από την περιοδική συντήρηση και κάποια αναλώσιμα, το Frontier του δεν έχει παρουσιάσει σοβαρές μηχανικές βλάβες. Το γεγονός ότι δεν το ταλαιπωρεί εκτός δρόμου παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο, κάτι που άλλωστε φαίνεται στο αμάξωμα και την καμπίνα που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Συγκεκριμένα το πισωκίνητο pick up των 1,6 εκατ. χιλιομέτρων φέρει ακόμη το 5τάχυτο κιβώτιο και τον 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 2,5 λίτρων και 152 ίππων που είχε από την πρώτη μέρα που βγήκε από το εργοστάσιο. Ο Αμερικάνος άλλαξε για πρώτη φορά αντλία νερού έπειτα από σχεδόν 1.000.000 χιλιόμετρα και συμπλέκτη στα 1,29 εκατ. χιλιόμετρα (!), ενώ το δυναμό άντεξε μόλις… 708.000 χλμ.

Εννοείται ότι ο Murphy συνεχίζει να χρησιμοποιεί το pick up του γράφοντας κάθε μέρα και άλλα χιλιόμετρα και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει τελικά. Ο ίδιος δηλώνει σίγουρος ότι θα φτάσει αισίως τα δύο εκατ. μίλια που μεταφράζονται σε 3,2 εκατ. χιλιόμετρα. Του ευχόμαστε καλά και ασφαλή χιλιόμετρα και στο μέλλον!

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr