Βελτιωμένη Ferrari F8 Tributo από γερμανικό οίκο (+video)

H Ferrari F8 Tributo εξοπλίζεται με τον ισχυρότερο V8 στην ιστορία της. Ο γερμανικός οίκος Novitec, όμως, δεν αρκείται στους 720 ίππους...

Βρείτε μας στο


Θέλει θάρρος για να επέμβει κανείς στον απίστευτο κινητήρα μίας Ferrari F8 Tributo, ειδικά όταν γνωρίζει ότι πρόκειται για τον ισχυρότερο V8 στην ιστορία της. Οι άνθρωποι της Novitec δεν καταλαβαίνουν από αυτά και μας παρουσιάζουν το απόλυτο ιταλικό supercar.

Διαβάστε επίσης: Ferrari F40 – Να γιατί είναι ο απόλυτος θρύλος (+video) 

Οι μηχανικοί του γερμανικού οίκου προτίμησαν να μην προχωρήσουν σε μεγάλες τροποποιήσεις της εξωτερικής εμφάνισης. Άλλωστε δε χωρούν υπερβολές σε ένα έργο τέχνης σαν την Ferrari F8 Tributo. Έτσι, οι μοναδικές αλλαγές εντοπίζονται στις σφυρήλατες ζάντες μεγέθους 21 ιντσών εμπρός και 22 πίσω, με ελαστικά Pirelli P-Zero με διαστάσεις 255 και 355 αντίστοιχα.

Πριν περάσουμε στον κινητήρα, αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει γίνει τροποποίηση και στην ανάρτηση. Το αμάξωμα χαμήλωσε μερικά εκατοστά ακόμη, αλλά με ταχύτητα κάτω των 80 χλμ./ώρα το εμπρός τμήμα ψηλώνει κατά 40 εκατοστά. Έτσι, η Ferrari F8 Tributo μπορεί να κινηθεί με λιγότερο άγχος.

Το ιταλικό supercar εξοπλίζεται, όπως αναφέραμε, με τον ισχυρότερο V8 στην ιστορία της Ferrari. Έπειτα από την τροποποίηση της ECU και την τοποθέτηση εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι, η ισχύς του κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων αυξήθηκε από τους 720 στους 787 ίππους. Ενδεικτικά, τα 0-100 χλμ./ώρα πλέον έρχονται σε 2,7 δευτερόλεπτα, αντί για 2,9.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του βελτιωτικού οίκου Novitec μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενέστερα. Γνωρίζοντας πλέον περί τίνος πρόκειται, δείτε το ιταλικό κομψοτέχνημα εν δράσει. Μαγεία…