11 νεκροί και 420 τραυματίες από τροχαία δυστυχήματα στην Αττική τον Μάρτιο

Δυστυχώς ο Μάρτιος ήταν και πάλι αιματοβαμμένος στην άσφαλτο της Αττικής, καθώς χάσαμε 11 συνανθρώπους μας. Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά.

Βρείτε μας στο
Ελλάδα τροχαία ατυχήματα 2020

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τροχαία Αττικής σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα/δυστυχήματα που έλαβαν χώρα κατά το μήνα Μάρτιο στην Αττική.

Στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής λοιπόν, όπως μας ενημερώνει το γενικό αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σημειώθηκαν 376 τροχαία ατυχήματα με 431 παθόντες και ειδικότερα:

9 θανατηφόρα με 11 νεκρούς,
12 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες,
355 ελαφρά με 408 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δίκυκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 7.915 παραβάσεις από τις οποίες 423 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
52 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 22 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
1.799 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
154 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
116 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
163 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
218 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
24 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Εμείς για ακόμη μία φορά (και δεν θα κουραστούμε ποτέ να το γράφουμε) να πούμε πως η σωστή οδική συμπεριφορά όλων μας και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας είναι βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνησή μας.