120 χρόνια Opel με επετειακό Corsa σε… συλλεκτική τιμή

Το 2019 είναι μία χρονιά ορόσημο για τη γερμανική μάρκα, καθώς γιορτάζει τα 120 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων. Για αυτό το λόγο παρουσίασε το Corsa 120 Edition.

Βρείτε μας στο

Ήταν 1899 όταν δημιουργήθηκε το πρώτο Opel, ονόματι Patentmotorwagen “System Lutzmann” (εδώ το βλέπουμε στην φωτογραφία μαζί με το Corsa). Ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα από το “Doktorwagen” μέχρι το “Laubfrosch”, το P4 και το Kadett.

Προκειμένου λοιπόν η μάρκα να γιορτάσει τα 120 χρόνια της παρουσίασε την επετειακή έκδοση του Opel Corsa, η οποία ονομάζεται “120 Edition. Γιατί το Corsa και όχι κάποιο άλλο μοντέλο; Η απάντηση είναι, όπως λέει η ίδια η μάρκα, πως το Corsa ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλο με τη φιλοσοφία που διέπει τη μάρκα από τη δημιουργία της, για αυτοκίνηση προσιτή στο ευρύ κοινό με ασφαλέστερα, “καθαρότερα”, πιο άνετα και πιο πρακτικά αυτοκίνητα.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της επετειακής έκδοσης Opel Corsa “120 Edition” περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια για το infotainment, σύστημα πολυμέσων Intellilink με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, ζάντες αλουμινίου και προβολείς ομίχλης. Το παζλ των αλλαγών ολοκληρώνεται από λεπτομέρειες όπως το λογότυπο της μάρκας και το σήμα “120 Years” στα μαρσπιέ.

Οι επετειακές εκδόσεις Opel Corsa “120 Edition” προσφέρονται από σήμερα με το 5θυρο αμάξωμα και το μοτέρ βενζίνης 1.4 λτ. των 90 ίππων με τιμή 11.690 με λευκό χρώμα ή 11.970 ευρώ με μεταλλικό χρώμα. Μόνο που οι τιμές αυτές είναι… συλλεκτικές αφού θα ισχύσουν για τα 120 πρώτα Corsa.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr