Περί τελειομανίας

Μια ανάλυση των μεθόδων του υπερπρωταθλητή Michael Schumacher προσφέρει την ιδανική αφορμή να μπούμε στο μυαλό των σημερινών αστέρων της Formula 1 από... μυστική καταπακτή.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Το αναμενόμενο θα ήταν, αυτές τις ημέρες, να δημοσιεύεται μια ανασκόπηση της σεζόν 2018 – ή κάτι παρόμοιο. Αντ’ αυτού όμως ας μας επιτραπεί μια παρέκβαση. Και μια «αντιγραφή» επίσης – αλλά λόγω ανωτέρας βίας: το άρθρο του βρετανικού περιοδικού «F1 Racing» με τίτλο «Πώς ο Michael Schumacher άλλαξε τη Formula 1 για πάντα» ήταν υπερβολικά καλό για να μην το αναπαραγάγουμε, σε μια περιληπτική, ελληνόφωνη διασκευή.

Για την ακρίβεια, ο συντάκτης του, επ’ ονόματι James Roberts, καταθέτει ένα από τα καλύτερα κείμενα που έχουμε διαβάσει σε ειδικευμένα περί τη Formula 1 έντυπα. Κι αυτό διότι βασίζεται σε μια πρωτότυπη σύλληψη: Αποκαλύπτει τις πραγματικές καταβολές, τις ρίζες που έχει στο παρελθόν η μεθοδολογία των σημερινών αστέρων της F1. Ο Roberts αναζητά ομοιότητες σε ό,τι κάνουν οι Vettel, Hamilton, Alonso, Verstappen, Ocon και άλλοι, με όσα εφάρμοζε, ως πρωτοπόρος, ο Michael Schumacher.

Το άρθρο ανασκάπτει συγκεκριμένους τομείς του «πακέτου» που χρειάζεται να διαθέτει κάθε σύγχρονος πρωταθλητής στη μετα-Schumacher εποχή. Πρόκειται για τη φυσική κατάσταση, την ενσωμάτωση του πιλότου με την ομάδα, την αφοσίωση και την εργατικότητά του, αλλά και το πόσο αμείλικτος μπορεί να είναι μέσα στην πίστα. Σε όλους αυτούς τους τομείς το σημείο αναφοράς είναι ο Michael Schumacher, κάτι που παραδέχονται όλοι οι επίγονοί του, καθώς προσπάθησαν να τον μιμηθούν.


Το άρθρο του «F1 Racing» βρίθει παραδειγμάτων και αποδείξεων ότι ο Schumi ήταν αυτός που άλλαξε εντελώς τους όρους του παιχνιδιού, αναγκάζοντας οποιονδήποτε αντίπαλο ή επίδοξο σφετεριστή των δικών του ρεκόρ, πρώτα να αντιγράψει όσα έκανε εκείνος και κατόπιν να αποπειραθεί να τον ξεπεράσει.

«Σήμερα», γράφει ο James Roberts, «όλοι οι οδηγοί έχουν τον δικό τους προσωπικό γυμναστή, κάποιον που παρακολουθεί διαρκώς τη φυσική τους κατάσταση, την υγεία, τον ύπνο, την ευεξία και τη διατροφή τους. Ο επιστημονικός έλεγχος του οργανισμού των οδηγών βασίζεται πλέον στην επιστήμη. Όμως, ήταν ο Michael Schumacher εκείνος που συνειδητοποίησε ότι η σωματική προετοιμασία έχει αντίκτυπο στους χρόνους μέσα στην πίστα. Όπως λέει ο Pat Symonds, τεχνικός διευθυντής της Benetton, όταν ο Γερμανός κατέκτησε τους δύο πρώτους παγκόσμιους τίτλους του τη διετία 1994-95 “στα διαλείμματα από τις δοκιμές εξέλιξης, ο προπονητής του Michael έπαιρνε δείγμα από το αίμα του. Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων ο Michael ρύθμιζε το πρόγραμμα της προπόνησής του ώστε να πετυχαίνει τις ίδιες τιμές αερόβιας λειτουργίας στο γυμναστήριο με αυτές που είχε ενόσω οδηγούσε τέρμα γκάζι”.

Σε μια αντιπαραβολή, ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα, ο Sebastian Ocon, ο Γάλλος προστατευόμενος της Mercedes και τέως οδηγός της Force India, έχει εξομολογηθεί ότι τον χειμώνα προπονείται σε ειδικό αθλητικό κέντρο στα Πυρηναία, σε πολύ μεγάλο υψόμετρο. «Εκεί πηγαίνουν αθλητές που κάνουν ολυμπιακή προετοιμασία. Και μένουν εκεί για δύο εβδομάδες. Εγώ έμεινα για δυόμισι μήνες» λέει ο Ocon, ο οποίος είναι μόλις 22 ετών και, λόγω συγκυριών, το 2019 δεν θα οδηγεί καν στη Formula 1. Όμως, ακριβώς επειδή το ίνδαλμα και το πρότυπό του ήταν ο Schumacher, ακολουθεί πιστά το δίδαγμα για την πλέον σκληρή σωματική προετοιμασία. Το αποτέλεσμα είναι ότι με ύψος 1,86 μ., ζυγίζει μόνο 66 κιλά και το ποσοστό λίπους στον οργανισμό του είναι απίστευτα χαμηλό: 4,8%.

Παρόμοιες διηγήσεις περιλαμβάνονται στο εν λόγω άρθρο του «F1 Racing» για το πώς ο Schumacher λειτουργούσε σαν συνεκτική ύλη στην ομάδα του, φροντίζοντας να δημιουργήσει προσωπικούς δεσμούς με όλους. «Ρωτούσε π.χ. τον τρίτο μηχανικό του ‘‘πώς πάει ο γιος σου στο σχολείο’’ και όλοι τον λάτρευαν γι’ αυτό. Ίσως να κρατούσε σημειώσεις όταν δεν τον έβλεπαν, κανείς δεν ξέρει πώς κατάφερνε να θυμάται τόσες λεπτομέρειες για τόσα πολλά άτομα. Αλλά το κατάφερνε» παρατηρεί σχετικά και πάλι ο Pat Symonds. Το ίδιο κάνουν σήμερα ο Sebastian Vettel και ο Lewis Hamilton, που κάνουν παρέα με τους μηχανικούς, διοργανώνουν ομαδικές εξόδους κ.λπ. Ιδιαίτερα ο Vettel έχει κοπιάρει σχεδόν τα πάντα από τον Schumacher, με πρώτο από όλα το τείχος ανάμεσα στη δημοσιότητα και την ιδιωτική του ζωή.

Βεβαίως, ως Γερμανοί, οι δύο πολυπρωταθλητές βρήκαν πολλά κοινά μεταξύ τους, σαν μαθητής με δάσκαλο. «Πιστεύω ότι ο Michael ήταν ασυναγώνιστος τόσο ως προς το ταλέντο, αλλά και τη στάση του απέναντι στο σπορ, την αφοσίωσή του, την εργατικότητα, τη θέλησή του και το πώς τα έδινε όλα, πολύ περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον. Μου λείπει η άποψή του, οι συμβουλές του, η αυθεντία του» λέει ο Vettel.

Και βεβαίως έχει δίκιο. Αναμφίβολα μας λείπει ο μέγας Schumi και του ευχόμαστε τα καλύτερα, καθώς συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το ατύχημά του. Όμως, επειδή έχουμε κι εμείς τις δικές μας αδυναμίες, μας λείπει ακόμη περισσότερο ο μέγιστος Ayrton Senna. Ο οποίος υπήρξε ο σκαπανέας, ο πραγματικός «εφευρέτης» όλων όσων τελειοποίησε αντιγράφοντάς τον ο Michael Schumacher.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Δημοσιογράφος σε περιοδικά, εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ από το 1990. Συνεργάτης της εκπομπής Traction από το πρώτο επεισόδιο, ομοίως και του Traction Magazine. Σπούδασε φιλοσοφία και ψυχολογία. Συγγραφέας των βιβλίων «Ayrton Senna A Deus I & II» και «Senna, Το πνεύμα της ταχύτητας». Στο ατύχημα του Niki Lauda ήταν 9 ετών.

E-mail: [email protected]