Η Opel έθεσε το επόμενο ορόσημο στην πορεία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E με το νέο Opel GSE 27FE να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην πίστα Circuit Paul Ricard στο Le Castelet στη νότια Γαλλία. Με το πρωτότυπο του αγωνιστικού αυτοκινήτου GEN4 και την εντυπωσιακή του σχεδίαση, η μάρκα με τον Κεραυνό παρουσίασε το επόμενο κεφάλαιο της δέσμευσής της στη Formula E για πρώτη φορά με φυσική παρουσία σε πίστα αγώνων.
Δείτε επίσης: Όφελος απόσυρσης για ακόμα έναν μήνα – Ποια εταιρεία το προσφέρει
Πάνω από 800 ίπποι: Opel GSE 27FE για τη νέα εποχή της Formula E
Το Opel GSE 27FE είναι το αγωνιστικό αυτοκίνητο στα πρότυπα της γενιάς GEN4 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula E, για την ερχόμενη σεζόν. Το πρωτότυπο διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση, ισχύ πάνω από 800 ίππους και ανάκτηση ενέργειας έως 700 kW, ανεβάζοντας έτσι τον ηλεκτρικό μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Άλλα στρατηγικά στοιχεία, όπως οι διαφορετικές αεροδυναμικές διαμορφώσεις, υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερη συγκίνηση κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το τελικό σχέδιο, με το οποίο το Opel GSE 27FE θα κάνει το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο πλαίσιο της παρουσίας της Opel στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (12–18 Οκτωβρίου 2026, στο Paris Expo Porte de Versailles), στο οποίο θα επικεντρωθεί επίσης στη γκάμα GSE.
Sophia Flörsch: H 25χρονη Γερμανίδα πίσω από το τιμόνι
Η πρώτη οδηγός που οδήγησε το πρωτότυπο GEN4 στην πίστα ήταν η οδηγός δοκιμών και εξέλιξης Sophia Flörsch. Η 25χρονη Γερμανίδα ολοκλήρωσε τα πρώτα χιλιόμετρα στο Le Castellet. Η οδηγός με έδρα το Μόναχο θα συμμετάσχει στενά στην εξέλιξη από την αρχή – από τις συνεδρίες προσομοίωσης μέχρι τις επερχόμενες δοκιμαστικές διαδρομές με το GSE 27FE και άλλες γενιές της Formula E. “Μετά τις αρχικές δοκιμές στον προσομοιωτή, το να οδηγώ στην πίστα για πρώτη φορά το αγωνιστικό αυτοκίνητο Formula E GEN4 της Opel είναι μια απερίγραπτη στιγμή. Η απαράμιλλη ροπή, αυτή η εντελώς νέα απόδοση – μου δίνει την αίσθηση ότι είναι το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαι έτοιμη να ξεπεράσω τα όρια”, δήλωσε η Sophia Flörsch.