To 1938, δημιουργήθηκε στη Γερμανία η πόλη που σήμερα ονομάζεται Wolsfsburg. Πιθανώς να πρόκειται για την πιο διάσημη βιομηχανική πόλη στον κόσμο. Κατασκευάστηκε γύρω από το χωριό Fallersleben, ώστε να στεγαστούν οι εργάτες που παρήγαγαν το Volkswagen (αυτοκίνητο του λαού) Beetle. Έως το Μάιο του 1945, όταν και απέκτησε τη σημερινή της ονομασία, η πόλη αποκαλούνταν “Stadt des KdF-Wagens bei Fallersleben“. Σήμερα, με πληθυσμό που αγγίζει τις 124.000 κατοίκους, φιλοξενεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο και είναι μια από τις πιο πλούσιες, με βάση το κεφαλήν εισόδημα, πόλεις της Γερμανίας. Στο κλίμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο της πόλης, το Wolsfburg διαθέτει το Autostadt (πόλη του αυτοκινήτου). Πρόκειται για θεματικό πάρκο με κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής, στα οποία στεγάζεται μουσεία και, έχοντας ως επίκεντρο την αυτοκίνηση, προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις μάρκες του Volkswagen Group και την ίδια την πόλη.
Το 1955, ιδρύθηκε η Yamaha Motor Company. Ιαπωνική βιομηχανία παραγωγής μοτοσικλετών και προϊόντων ναυσιπλοΐας, η οποία τότε αποκόπηκε από τη “μητρική” Yamaha Corporation. Με τότε ηγέτη τον Genichi Kawakami, η Yamaha ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης μοτοσικλέτας, YA-1. Εκτός από μοτοσικλέτες, η εταιρεία παράγει μικρά πλοία, ATV, snowmobiles, ηλεκτρικές γεννήτριες κ.α. Η Yamaha έχει σημαντική ιστορία και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς έχουν κατακτήσει για λογαριασμό της κορυφαίοι αναβάτες όπως οι Giacomo Agostini, Valentino Rossi, Kenny Roberts ενώ για μια περίοδο παρήγαγε ακόμη και κινητήρες F1.
To 1989, γεννήθηκε στο Perth (Περθ) της Αυστραλίας ο Daniel Ricciardo (Ντανιέλ Ρικιάρντο). Από τους πιο ταλαντούχους και δημοφιλείς εν ενεργεία οδηγούς F1, ο πάντα χαμογελαστός Daniel κατέκτησε τους πρώτους του διεθνείς τίτλους στην Formula Renault 2.0 WEC (2008) και τη βρετανική Formula 3 (2009). Έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2011 με την Hispania Racing Team (HRT) και το 2012 μεταπήδησε στην Scuderia Toro Rosso. Το 2014 βρέθηκε στην “πρώτη ομάδα” της Red Bull, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε έως το 2018, καθώς από το 2019 βρίσκεται στη Renault F1. Μέχρι το τέλος του Έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 150 GP της F1, έχοντας κατακτήσει 7 νίκες, 3 pole positions και έχοντας ανέβει 29 φορές στο βάθρο των νικητών.
Το 2003, ιδρύθηκε από τους Martin Eberhard (Μάρτιν Έμπερχαρντ) και Marc Tarpenning (Μαρκ Τάρπενινγκ), η Tesla Motors. Σύντομα, το εγχείρημα στήριξαν οι Elon Musk (Έλον Μασκ), J. B. Straubel (Τζ.Μπ. Στράουμπελ), Ian Wright (Ίαν Ράιτ), ενώ μετά από δίκη το 2009, μπορούν όλοι τους να αποκαλούνται ιδρυτές της εταιρείας. Η φίρμα πήρε το όνομά της από τον διάσημο Σερβοαμερικανό φυσικό και μηχανικό, που μεταξύ άλλων θεωρείται εφευρέτης του εναλλασσόμενου ηλεκτρικού ρεύματος και εμμέσως, πατέρας των ασύρματων δικτύων (Wi-Fi), Nikola Tesla. Από τις πιο πολυσυζητημένες μάρκες των τελευταίων ετών, η Tesla κυρίως μέσω του Musk, έχει τοποθετηθεί ως μια από τις πρωτοποριακές εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας, κυρίως με βάση την ηλεκτρική ενέργεια. Το Tesla Roadster που παρουσιάστηκε το 2008, αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο με μπαταρία ιόντων-λιθίου, καθώς και το πρώτο ηλεκτρικό όχημα με αυτονομία μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων. Πέραν αυτού, η Tesla έχει κατασκευάσει τα ηλεκτρικά Model S, Model X και Model 3, ενώ το 2014 παρουσίασε και το ημιαυτόνομο Autopilot. Σε μια εξέλιξη που ενδιαφέρει άμεσα την ελληνική πραγματικότητα, η Tesla Motors άνοιξε πρόσφατα τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα.
To 2011, πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Γάλλος Jean-Louis Rosier (Ζαν Λουί Ροζιέ). Γιος του οδηγού αγώνων και επιχειρηματία Louis Rosier, ο Jean Louis ενεπλάκη από νεαρή ηλικία με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μαζί με τον πατέρα του, αναδείχθηκαν νικητές στις 24 Ώρες του Mans το 1950 με Talbot Lago, γράφοντας ιστορία καθώς παραμένουν μέχρι σήμερα το μοναδικό ντουέτο πατέρα-γιου που έχει κερδίσει στον κορυφαίο αγώνα αντοχής. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο υιός Rosier οδήγησε πολύ λίγο κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον πατέρα του να πραγματοποιεί τη συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιστικών χιλιομέτρων, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το τελικό αποτέλεσμα.