Top 10: Οι μπάλες με τα ρεκόρ ταχύτητας στον αθλητισμό

Με πόση ταχύτητα κινείται μια μπάλα του τένις, του πινγκ πονγκ, του ποδοσφαίρου; Πάμε να δούμε τα ρεκόρ ταχύτητας στα αθλήματα με μπάλα.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Tennis

Θεμελιώδη ερωτήματα για την ανθρωπότητα μπορεί να μην είναι όλα τα παραπάνω, ωστόσο αποτελούν πρώτης τάξεως πληροφορίες για το ειδικό διαμέρισμα του εγκεφάλου όπου καταχωρούνται όλες οι «άχρηστες» γνώσεις.

Προφανώς η μπάλα του bowling δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Η λίστα με τα αθλήματα που χρησιμοποιούν κάποιο υλικό που το χαρακτηρίζουμε ως «μπάλα», ανεξάρτητα από το σχήμα του, είναι πολύ μεγάλη. Σε άλλα την κίνηση στην μπάλα δίνει ο άνθρωπος με το χέρι ή με το πόδι και σε άλλα χρησιμοποιεί κάποιο άλλο εξάρτημα, όπως οι ρακέτες και τα ρόπαλα. Ας δούμε το top ten!

Ping pong – 112,5 km/h
Το πανάλαφρο μπαλάκι του ping pong – μόλις 2,7 γραμμάρια – οριακά καταφέρνει να μπει στην πρώτη δεκάδα με τα ταχύτερα κινούμενα μπαλάκια. Με το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 112,5 km/h, το οποίο κρατάει από το 2016. Τον Ιούνιο της χρονιάς αυτής, ο 38χρονος Πολωνός πυροσβέστης Lukasz Budner χτύπησε το μπαλάκι που έπιασε 116 km/h, ωστόσο η μέτρηση αυτή ακυρώθηκε καθώς θα έπρεπε το χτύπημα να γίνει εντός παιχνιδιού για τα Guinness World Records. Έτσι έμεινε η επόμενη καλύτερη επίδοσή του, που ήταν τα 112,5 km/h.


Cricket – 161,3 km/h
Το επόμενο «λιγότερο αργό» ρεκόρ είναι ταυτόχρονα και το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας χωρίς βοήθημα αλλά με απ’ ευθείας εκτόξευση από ανθρώπινο χέρι. Ο λόγος για το ελάχιστα γνωστό στα μέρη μας cricket και για τον Πακιστανό Shoaib Akhtar, που έστειλε την μπάλα των 160 γραμμαρίων να ταξιδέψει με 161,3 km/h κατά τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, τον Φεβρουάριο του 2003, με την κυρίαρχη στο σπορ Αγγλία.

Baseball – 169,1 km/h
Παρότι η τεχνική αλλά και η δύναμη έχουν προχωρήσει αρκετά βήματα τα τελευταία χρόνια, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το σχετικό ρεκόρ. Το 1974 ο Nolan Ryan, γνωστός αργότερα και ως Ryan Express, σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια της καριέρας του έκανε βολή που έπιασε τα 162,4 km/h. Μάλιστα εκείνη την εποχή η μέτρηση γινόταν τρία μέτρα πριν φτάσει στη βάση. Με κάποιους υπολογισμούς αν η βολή μετριόταν στα 15 μέτρα από τη βάση, λίγο αφότου έφευγε από το χέρι του Nolan, η μπάλα των 142 γραμμαρίων θα είχε ταχύτητα 174,0 km/h.

Επειδή το Guinness World Records αναγνωρίζει μετρήσεις και όχι υπολογισμούς, το «επίσημο» ρεκόρ ανήκει στον Aroldis Chapman, που έπιασε 169,1 km/h με τους Cincinnati Reds το 2010.

Hockey – 183,7 km/h
Όποιος παρακολουθεί hockey στον πάγο (εμείς όχι τόσο…) δεν έχει αμφιβολία ότι ο θηριώδης αμυντικός Zdeno Chara (2,10 μ) μπορεί να είναι ο κάτοχος του ρεκόρ. Ο Big Z κρατά το εθνικό ρεκόρ των ΗΠΑ με ένα χτύπημα που έκανε στον διαγωνισμό NHL All-Star Skills Competition το 2012. Το ραντάρ κατέγραψε 175,1 km/h και ο Chara έγινε ο ήρωας της βραδιάς.

Ωστόσο, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού κι ακόμη παρά πέρα, στη Ρωσία, την ίδια χρονιά, στα ΚΗL (Kontinental Hockey League) All-Star Skills Competition, o επίσης αμυντικός Alexander Ryazantsev έγινε ο κάτοχος του ρεκόρ, εκτοξεύοντας το puck των 163 γραμμαρίων με 183,7 km/h προς το radar gun.

Ποδόσφαιρο – 210,8 km/h
Όταν ένας άνθρωπος παίρνει φόρα και κλωτσά μια μπάλα των 450 γραμμαρίων φαντάζεστε πόση ταχύτητα μπορεί να αναπτύξει. Παραδόξως μετρήσεις γίνονται μόλις τις τελευταίες δεκαετίες, συνεπώς οι πρωταγωνιστές είναι παίκτες αρκετά πρόσφατοι. Το ταχύτερο σουτ που έχει μετρηθεί κατά τη διάρκεια αγώνα είναι η ρουκέτα του Ronny Heberson της Sporting Λισσαβόνας το 2006, που έστειλε την μπάλα από χτύπημα φάουλ έξω από την περιοχή να ταξιδέψει ως τα δίχτυα με 210,8 km/h.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ταχύτητα που μπόρεσε να δημιουργήσει άνθρωπος σε μπάλα με μέλος του σώματός του. Το παράδοξο εδώ είναι ότι τα επόμενα ισχυρότερα καταγεγραμμένα σουτ απέχουν παρασάγγες: από 20 χ.α.ώ. λιγότερα για το δεύτερο (Arjen Robben, Real Madrid,190 Km/h,2009) έως 55 χ.α.ώ. λιγότερα για το τέταρτο (Tony Yeboah, Leeds, 154 Km/h, 1995)…

Tennis – 253 km/h
Θα περίμενε κανείς να είναι και ο πρωταθλητής αλλά είναι μόλις στην πέμπτη θέση! Ο Milos Raonic είναι γνωστός για τα σερβίς – φωτοβολίδες που εκτοξεύει. Ωστόσο, το ταχύτερο σερβίς του έχει μετρηθεί στα 250 km/h κατά τη διάρκεια του Rogers Cup του 2012 και είναι μόλις το πέμπτο ταχύτερο. Ο Αυστραλός Samuel Groth έφτασε τα 263,4 km/h σε ένα σερβίς κατά το Busan Open του 2012.

Για μία ακόμη φορά η διαδικασία έκανε αυτό το ρεκόρ ανεπίσημο. Η αστάθεια των radar καταγραφής δεν επέτρεψε στην ΑΤΡ την επικύρωση του ρεκόρ. Έτσι, επισήμως, το ταχύτερο χτύπημα ανήκει στον John Isner και τη ρουκέτα των 253 km/h που εκτόξευσε κατά το Davis Cup του 2016.

Squash – 281,6 km/h
Δεν του φαίνεται, γιατί γίνεται σε κλειστό χώρο και με λαστιχένια κούφια μπάλα, αλλά το χτύπημα με τη ρακέτα μπορεί να είναι πολύ ισχυρό. Ο Αυστραλός Cameron Pilley έσπασε το δικό του ρεκόρ το 2011, πετυχαίνοντας ταχύτητα 281,6 km/h!

Jai Alai – 302 km/h
Το Jai Alai (η αλλιώς pelota) είναι γνωστό για τα πιο «θανατηφόρα» χτυπήματα μεταξύ όλων των αθλημάτων. Όχι άδικα καθώς η – σχεδόν στα 3/4 των διαστάσεων μιας μπάλας του baseball και σκληρότερη από ένα μπαλάκι του γκόλφ – μπάλα ταξιδεύει με ταχύτητες μεγαλύτερες των 300 km/h. Το μπαλάκι είναι κατασκευασμένο από χειροποίητο βραζιλιάνικο καουτσούκ με δύο καλύμματα από δέρμα κατσίκας και ζυγίζει 130 γραμμάρια περίπου. Για το Guinness World Records το Jai Alai είναι το σπορ με την ταχύτερα κινούμενη μπάλα κατά τη διάρκεια της παιδιάς μεταξύ όλων των σπορ..

Golf – 349,38 km/h
Μοιάζει αργό και νωθρό στην εξέλιξή του, τα χτυπήματα όμως καταλήγουν σε «διαστημικές» ταχύτητες για το συμπαγές, με 46 γραμμάρια βάρος, μπαλάκι. Κατά το Guinness World Records το ισχυρότερο χτύπημα ανήκει στον Αμερικανό Ryan Winther που τον Ιανουάριο του 2013, στο Ορλάντο, έθεσε το μπαλάκι σε τροχιά με ταχύτητα 349,38 km/h…

Badminton – 493 km/h
Ποιος θα περίμενε ότι το ταχύτερα κινούμενο μπαλάκι στον κόσμο των σπορ θα έχει …φτερά; Κι όμως, ο πρωταθλητής των πρωταθλητών είναι το πτερωτό μπαλάκι του badminton! Κατά τις δοκιμές για την εξέλιξη της τεχνολογίας στις ρακέτες στη Μαλαισία, το 2013, ο Tan Boon Hoeng πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με ένα καρφί των 493 km/h!!

Σε αγωνιστικό περιβάλλον το ρεκόρ, σύμφωνα με το Guinness World Records, ανήκει στον Μαλαισιανό Lee Chong Wei, με 417 km/h κατά τη διάρκεια του τελικού του Open Ιαπωνίας, τον Σεπτέμβριο του 2017.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Θανάσης σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της μοτοσυκλέτας επί 23 έτη, κέρδισε 3 πρωταθλήματα και δεκάδες νίκες, σημείωσε διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ είναι ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος στο υπερμαραθώνιο Rally Dakar. Από το 1997 ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια και το 1998, ίδρυσε τη δική του Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης (Riding School). Παράλληλα, τα τελευταία 20 χρόνια πραγματοποιεί Σεμινάρια Οδικής Ασφάλειας σε όλη την επικράτεια, μέσα από ένα πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Το 2012 δημιούργησε την Παιδική Ακαδημία, για παιδιά ηλικίας από 5 ετών. Από το 2017, είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, προπονητής μηχανοκίνητου αθλητισμού, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το "Riding School-Θανάσης Χούντρας" αποτελεί πρότυπο Κέντρου Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, με καθημερινή λειτουργία σε δικές του εγκαταστάσεις.

E-mail: [email protected]