Οι επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας συνεχίζονται. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ακόμα μία “επιχείρηση” με τη βοήθεια τριών μεγάλων γερανών. Πάμε να δούμε πόσα οχήματα απομακρύνθηκαν.
Διαβάστε επίσης: Οι “σταθμοί” στην ιστορία της αυτοκίνησης στην Ελλάδα
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, συνολικά 85 αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν, μιας και στερούσαν πολύτιμες θέσεις πάρκινγκ από τους κατοίκους, ιδιαίτερα των πυκνοδομημένων περιοχών. Σημειώνεται ότι τα 85 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε περίπου 850 τ.μ. ελεύθερου χώρου.
“Η προσπάθειά μας να εξαλείψουμε από τους δρόμους της Αθήνας την εικόνα των διάσπαρτων εγκαταλελειμμένων οχημάτων, συνεχίζει να αποδίδει καρπούς. Τα τελευταία 2,5 χρόνια οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν απομακρύνει συνολικά 4.248 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 42.500 τ.μ. ζωτικού χώρου για τους Αθηναίους. Συνεχίζουμε με στοχευμένη και επίμονη δουλειά να δημιουργούμε μία ποιοτική καθημερινότητα για κατοίκους και επισκέπτες, σχεδιάζοντας παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση ότι ακόμη και ένα κερδισμένο εκατοστό δημόσιου χώρου, είναι πολύτιμο για την πόλη”, αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Τα οχήματα που έχουν απομακρυνθεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα (2.573 αυτοκίνητα και 1.675 μοτοσυκλέτες) έχουν οδηγηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.
Πώς γίνεται ο εντοπισμός
Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα εντοπίζονται, είτε από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, είτε από σχετικές αναφορές των δημοτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Νovoville. Ακολουθεί έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για οχήματα που βρίσκονται για μεγάλο διάστημα σε ακινησία, ενώ αμέσως μετά, τα ειδικά συνεργεία προχωρούν στην απομάκρυνση και την ανακύκλωσή τους. Ο Δήμος Αθηναίων μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του, θα εντατικοποιήσει ακόμη περισσότερο τις ειδικές αυτές επιχειρήσεις, με στόχο να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο για την αισθητική όσο και για τη λειτουργική αναβάθμιση της πόλης.