Αυτά είναι τα 5 χρώματα που ρίχνουν την τιμή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Αν μας ενδιαφέρει η αξία μεταπώλησης ενός αυτοκινήτου, τότε εκτός από πολλούς άλλους παράγοντες πρέπει να έχουμε κατά νου και το χρώμα.

Βρείτε μας στο

Ορισμένα χρώματα στα αυτοκίνητα είναι πολύ ιδιαίτερα και σπάνια αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι πάντοτε καλό, όταν θα έρθει η στιγμή να το πουλήσουμε. Και αυτό γιατί το χρώμα που μπορεί να αρέσει σε εμάς, όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο και να κάνει φέρνει το μοντέλο στο… γούστο μας, μπορεί να το βρίσκουν ελάχιστοι ελκυστικό.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μηχανή αναζήτησης αυτοκινήτων “iSeeCars.comυπάρχουν κάποια χρώματα που μπορούν να κάνουν το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό μας να βρει πιο εύκολα αγοραστή και κάποια χρώματα τα οποία όχι μόνο θα δυσκολέψουν τη μεταπώληση του αυτοκινήτου μας αλλά θα μειώσουν και την τιμή του.

Η εταιρεία που έκανε την έρευνα, ανέλυσε περισσότερα από 4,1 εκατομμύρια οχήματα για να καθορίσει ποια χρώματα αυτοκινήτων είναι τα χειρότερα. Αυτά που θα μειώσουν την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου μας.

“Μέσα από την έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι τα λιγότερο δημοφιλή χρώματα όσο και τα ασυνήθιστα χρώματα μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες σε αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων”, δήλωσε ο Ly, στέλεχος της εταιρείας. Μάλιστα διευκρίνισε πως κάποιες φορές τα χρώματα έχουν να κάνουν και με τα μοντέλα, λέγοντας πως ένα κίτρινο χρώμα ή ένα παράξενο όπως το μοβ, θα το βρεις πιο εύκολα σε σπορ αυτοκίνητο παρά σε ένα καθημερινό μοντέλο.

Ας πάμε όμως στα αποτελέσματα της έρευνας. Σύμφωνα με αυτά, τα αυτοκίνητα που έχουν χρώμα μπεζ, χρυσό, ασημί, μαύρο ή καφέ έχουν και τη μεγαλύτερη μείωση τιμής.

Στον αντίποδα, τα αυτοκίνητα χρώματος πορτοκαλί, μοβ, κόκκινου, γαλάζιου και λευκού κρατάνε την αξία τους περισσότερο.