Αυτό είναι το πρώτο ιαπωνικό “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς”

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού "Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς" ο νικητής είναι ιαπωνικό αυτοκίνητο. Ας δούμε ποιο είναι αυτό.

Βρείτε μας στο

Ο τίτλος του “Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς” απονέμεται κάθε χρόνο, όπως και σε άλλες χώρες φυσικά, στο αυτοκίνητο που θεωρείται ότι ξεχωρίζει στην εκεί αγορά. Φέτος όμως έχει μια πρωτιά. Και αυτή είναι πως για πρώτη φορά το γερμανικό αυτοκίνητο της χρονιάς είναι… ιαπωνικό!

Και αυτό είναι το Honda e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας για την ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα εκτός από τον συγκεκριμένο τίτλο, το ιαπωνικό μοντέλο κέρδισε και στην κατηγορία “New Energy”.

Ο τίτλος απονέμεται από μία επιτροπή δημοσιογράφων αυτοκινήτου, οι οποίο έχουν δοκιμάσει τα αυτοκίνητα και αφού αναδείξουν τον νικητή σε κάθε μία από τις πέντε κατηγορίες (Compact, Premium, Luxury, New Energy και Performance), μετά καταλήγουν στο κορυφαίο όλων.

O κύριος Katsuhisa Okuda CO & President της Honda Motor Europe δήλωσε πως “είναι ιδιαίτερη τιμή για την Honda να είναι η πρώτη ιαπωνική μάρκα που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό”.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το Honda e και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τις τιμές του στην χώρα μας.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr