Αυτό είναι το SUV με τις περισσότερες ταξινομήσεις στην χώρα μας το 2020

Τα SUV είχαν την τιμητική τους 2020 καθώς κατείχαν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις ταξινομήσεις νέων μοντέλων. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα νούμερα.

Βρείτε μας στο

Το 2020 ήταν αδιαμφησβήτητα μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Όμως η ζωή συνεχίζεται ακόμη και εν μέσω πανδημίας και το ίδιο ισχύει φυσικά και για την αγορά νέων αυτοκινήτων. Μία αγορά η οποία είχε ως μεγάλο νικητή την κατηγορία των SUV, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 47,11%. Δηλαδή στην πράξη ένα από τα δύο αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στην χώρα μας ήταν SUV.

Δείτε εδώ τις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην χώρα μας ανά μάρκα 

Σε αυτό το θέμα μας όμως θα δούμε ποιο ήταν το SUV με τις περισσότερες ταξινομήσεις σύμφωνα πάντοτε με τα νούμερα που ανακοινώνει ο ΣΕΑΑ σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ. Το SUV με τις περισσότερες ταξινομήσεις στην χώρα μας λοιπόν για το 2020 είναι το Nissan Qashqai με 3.098 αυτοκίνητα και συνολικό μερίδιο αγοράς 17,73%! Πίσω του και με αρκετά μεγάλη διαφορά βρέθηκε το Toyota C-HR με 1.922 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 4,81%. Το βάθρο συμπλήρωσε το Peugeot 2008 με 1.688 μονάδες και μερίδιο αγοράς 2,87%. Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με δύο μοντέλα της VW και συγκεκριμένα τα T-ROC και T-Cross με 1.660 και 1.588 ταξινομημένες μονάδες αντίστοιχα.

Για να μην κουράζουμε όμως άλλο με λόγια, σας παραθέτουμε τον σχετικό πίνακα με τις ταξινομήσεις των SUV.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr