Αυτό το VW Golf φαίνεται εργοστασιακό αλλά… (+video)

Εργοστασιακό στο μάτι, αλλά εντός πίστα καίει τα πίσω ελαστικά. Δείτε τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο VW Golf και τι κινητήρα κρύβει κάτω από το καπό του...

Βρείτε μας στο

Αυτό το VW Golf είναι ο ορισμός του “sleeper car”, δηλαδή εξωτερικά φαίνεται σαν ένα απλό Golf 7ης γενιάς, αλλά τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι. Το video που ακολουθεί θα μας πείσει.

Hyundai i30 N Vs VW Golf GTI TCR: Ποιο θα επικρατήσει στο 400άρι; (+video)

Πρόκειται για ένα project που μας έρχεται από τη Φιλανδία και ο ιδιοκτήτης φαίνεται ότι είτε δεν ήθελε να προκαλεί, είτε του άρεσε υπερβολικά η εργοστασιακή μορφή του VW Golf. Το αποτέλεσμα; Αποφάσισε να το διατηρήσει ως έχει εξωτερικά και να το μεταμορφώσει στο απόλυτο “drift car”.

Κάτω από το καπό τοποθετήθηκε ένας τεράστιος κινητήρας για τα δεδομένα του γερμανικού hatchback. Πρόκειται για τον τετράλιτρο V8 της BMW με την κωδική ονομασία M60B40. Το συγκεκριμένο μοτέρ απαντάται σε μοντέλα του παρελθόντος της βαυαρικής φίρμας, όπως για παράδειγμα την BMW Σειρά 5 (e34). Η ισχύς του αγγίζει τους 282 ίππους σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη και η ροπή τα 400 Nm.

Προκειμένου να γίνει πισωκίνητο, έγιναν αρκετές μετατροπές. Πολλά εξαρτήματα ήρθαν απευθείας από την BMW Σειρά 5 (e34), όπως για παράδειγμα το διαφορικό και οι εμπρός-πίσω άξονες. Παράλληλα, για τη βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς έχει τοποθετηθεί μία coilover ανάρτηση.

Στο video που ακολουθεί θα δούμε ίσως το πιο διασκεδαστικό VW Golf του πλανήτη να καίει τα πίσω ελαστικά στην πίστα.