Αυτοκίνητα – ρύποι: Ποια είναι η πιο “ζημιάρικη” κατηγορία;

Μεγάλη είναι η διακύμανση στις εκπομπές CO2 μεταξύ των κατηγοριών στα αυτοκίνητα. Ποια είναι η πιο ρυπογόνα και ποια η πιο "καθαρή";

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Ρύποι CO2 κατασκευαστές E.E. EU 2021

“Δείξε μου το CO2 σου να σου πω ποιος είσαι” θα μπορούσε να ονομάζεται ο πίνακας που ακολουθεί στον οποίο ταξινομούνται όλες οι κατηγορίες αυτοκινήτου σύμφωνα με τον μέσο όρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς κοιτάζοντας τον πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος οργανισμός JATO, ως κατηγορία αυτοκινήτου, καμία δεν έχει καταφέρει ακόμη να ευθυγραμμιστεί με τα αυστηρά όρια που έχει θεσπίσει η Ε.Ε. για την εκπομπή CO2 με τον πήχη να έχει κατέβει στα 95 γρ./χλμ.

Διαβάστε επίσης: Αύξηση ρύπων και το 2019 από νέα αυτοκίνητα

Πρωταθλητές στις εκπομπές CO2 είναι, ίσως αναμενόμενα, τα αγαπημένα μας σπορ αυτοκίνητα με μέσο όρο τα 196,1 γρ./χλμ. Με σημαντική διαφορά, στην δεύτερη θέση ακολουθούν τα πολυτελή sedans με 155,4 γρ./χλμ., ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται τα μοντέλα που βασίζονται σε Βαν.

Η κατηγορία με τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων είναι εκείνη των αυτοκινήτων πόλης με μέσο όρο τα 107,7 γρ./χλμ., ενώ αμέσως μετά με πολύ μικρή διαφορά είναι τα μικρά με 109,2 γρ./χλμ. στην τρίτη θέση βρίσκονται τα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας με 115. γρ./χλμ. με τα μεσαίου μεγέθους σεντάν να τα συναγωνίζονται στα ίσια σχεδόν με 117,9 γρ./χλμ. Σημαντικό ρόλο που βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα της συγκεκριμένης κατηγορίας ήταν και η είσοδος του μηδενικών ρύπων Tesla Model 3 που παρουσίασε εντυπωσιακές πωλήσεις και έριξε κατά πολύ τον μέσο όρο της κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: Ελαστικά – Δεν απειλούν υγεία και περιβάλλον λένε οι κατασκευαστές.

Να σημειωθεί εδώ ότι στα compact η JATO έχει συμπεριλάβει όλες τις κατηγορίες, ενώ στην αμέσως επόμενη μόνο τα σαφώς πιο αεροδυναμικά από το μέσο όρο σεντάν, που τα καταφέρνουν πολύ καλά παρά το μεγαλύτερο μέγεθος αλλά και τους ισχυρότερους κινητήρες τους.

Πηγή: JATO

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr