Αγορά Αυτοκινήτου Μάρτιος: Συγκλονιστική άνοδος 140%!

Μεγάλη ήταν η αύξηση των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων στην χώρα μας το Μάρτιο, σε σχέση με πέρυσι. Πάμε να δούμε τα νούμερα.

Βρείτε μας στο
πωλήσεις αυτοκινήτων

Χαρμόσυνα είναι τα νέα που μας έρχονται από την αγορά νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καθώς οι ταξινομήσεις τους παρουσίασαν συγκλονιστική άνοδο για τον Μάρτιο, που άγγιξε το 140%! Φυσικά, περιμέναμε πως φέτος οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων θα είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι (καθώς ο περσινός Μάρτιος ήταν ο μήνας της καραντίνας), όμως το νούμερο είναι εντυπωσιακό.

Συγκεκριμένα, πέρυσι είχαμε 3.743 ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον Μάρτιο, ενώ φέτος είχαμε σχεδόν 9.000 (8.984 για την ακρίβεια). Έτσι, ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2021 έκλεισε με θετικό πρόσημο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Φέτος, τους τρεις πρώτους μήνες είχαμε 23.439 ταξινομήσεις, ενώ πέρυσι 21.390 ταξινομήσεις.

Περνώντας στις κατηγορίες αυτοκινήτων, ο μεγάλος κερδισμένος ήταν η κατηγορία των μικρών μοντέλων (B-Segment), η οποία παρουσίασε άνοδο 3,3%. Η δημοφιλέστερη κατηγορία, από την αρχή του έτους έως και σήμερα παραμένει αυτή των SUV με μερίδιο 45,3% (το μερίδιο της οποίας είναι αυξημένο κατά 1,3% σε σχέση με πέρυσι).

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr