Εντυπωσιάζουν οι πρώτες εικόνες του ανανεωμένου VW Arteon

Η παρουσίαση του νέου VW Aerton βρίσκεται προ των πυλών και η γερμανική εταιρία δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του.

Βρείτε μας στο
VW Aerton ανανέωση 2020 teaser

Η Volkswagen αναβαθμίζει το κομψό Aerton συνδυάζοντας τις εκλεπτυσμένες γραμμές του με περισσότερα δυναμικά σχεδιαστικά στοιχεία αλλά και νέες προηγμένες τεχνολογίες τελευταίας γενιάς. Μαζί με το ανανεωμένο 4θυρο coupe οι Γερμανοί αναμένεται να παρουσιάσουν για πρώτη φορά και μια station wagon έκδοση σε στιλ shooting brake, για εκείνους που επιθυμούν ακόμη περισσότερους χώρους από το Gran Turismo μοντέλο της VW.

Η 24η Ιουνίου έχει οριστεί ως η μέρα που η γερμανική εταιρία θα αποκαλύψει επίσημα στο κοινό το ανανεωμένο Aerton, το οποίο θα γίνει πλέον… οικογένεια αφού δίπλα στο τετράθυρο θα προστεθεί και ένα το 5θυρο που βλέπετε στο ψηφιακό σκίτσο. “Με το Aerton Shooting Brake δημιουργήσαμε μια νέα ισορροπία μεταξύ ταχύτητας, δύναμης και χώρων”, δηλώνει για το δεύτερο Aerton o επικεφαλής σχεδιασμού του VW Group, Klaus Bischoff. Από τα σκίτσα πάντως ξεχωρίσει η φωτεινή μπάρα που διατρέχει το εμπρός μέρος του μοντέλου και ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα, τονίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο το πλάτος του Arton και αναμένεται να ενισχύει ακόμη περισσότερο την “παρουσία” του ειδικά τη νύχτα.

Πέρα από τα νέα δυναμικά στοιχεία της εξωτερικής εμφάνισης του ανανεωμένου Arton θα έχουμε σημαντικές αλλαγές και στην καμπίνα του μοντέλου της VW με τους Γερμανούς να κάνουν λόγο για νέο ταμπλό αλλά και την ενσωμάτωση του τελευταίας γενιάς συστήματος πολυμέσων-ψυχαγωγίας της εταιρίας MIB3.

Στα των κινητήρων η VW κρατά προς το παρόν τα χαρτιά της κλειστά ωστόσο κάνει λόγο για υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας και τεχνολογίες που “βλέπουν” προς το μέλλον. Η ύπαρξη υβριδικής έκδοσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Σημαντική ανανέωση αναμένεται και για τα συστήματα ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης του οδηγού με τη VW να αναφέρει την ύπαρξη του συστήματος ημι-αυτόνομης οδήγησης “Travel Assist”. Σχεδιασμένο για να λειτουργεί και σε μεγάλα ταξίδια το προαιρετικό από ό,τι καταλαβαίνουμε σύστημα μπορεί να αναλάβει πλήρως την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο και να ελέγχει ταυτόχρονα τη διεύθυνση, την επιτάχυνση αλλά και την επιβράδυνση του Aerton.

Περισσότερα για τη σειρά πλέον Aerton στις 24 Ιουνίου.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr