Ανανέωση για το Mazda2

Λίγο καιρό πριν η ανανέωση του Mazda2 θα περνούσε στα ψηλά γράμματα στην χωρά μας. Πλέον, με την επιστροφή της μάρκας εν Ελλάδι, αποτελεί μία σημαντική είδηση.

Βρείτε μας στο


Το Mazda2 κάνει καριέρα εδώ και μία τετραετία στην αγορά, αν και εμείς δεν το έχουμε γνωρίσει λόγω της απουσίας της ιαπωνικής μάρκας από τη χώρα μας. Πλέον, αυτό θα αλλάξει και θα το γνωρίσουμε για τα καλά και μάλιστα και στην ανανεωμένη έκδοση της τρίτης γενιάς του.

Αυτή παρουσιάστηκε μόλις από τη Mazda και έχει να επιδείξει μία σειρά από αλλαγές σε εμφάνιση, τεχνολογία και μηχανικά μέρη, που το καθιστούν σύγχρονο και άκρως ανταγωνιστικό.

Στην ανανεωμένη έκδοση του Mazda2 λοιπόν, συναντάμε ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος με νέα φώτα, νέα μάσκα και προφυλακτήρα και περισσότερο χρώμιο από ότι πριν. Οι αλλαγές στο πίσω μέρος είναι ανεπαίσθητες, ενώ νέου σχεδιασμού είναι οι ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στις επενδύσεις σαλονιού, στον ανασχεδιασμό των εμπρός θέσεων για να είναι πιο άνετες και στο κομμάτι του εξοπλισμού, ο οποίος είναι σύμφωνος με τα επιταγές της σύγχρονης εποχής, καθώς πλέον το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζει Apple CarPlay και Αndroid Auto, ενώ το μικρό ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει και όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, τελευταίας γενιάς.

Στον τομέα των κινητήρων τώρα, το ανανεωμένο Mazda2 το οποίο θα ξεκινήσει την καριέρα του στις αρχές του 2020, κάτω από το καπό του θα έχει το μοτέρ 1.5 λίτρων SkyActiv-G σε εκδόσεις 75 και 90 ίππων (ενδεχομένως το δούμε και με 115 ίππους), το οποίο θα συνδυάζεται και με ήπια υβριδική τεχνολογία, καθώς και με κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων χειροκίνητο ή αυτόματο.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr