Ανανέωση και νέο μοτέρ για την Honda Africa Twin: Δείτε πότε έρχεται Ελλάδα

Η Honda παρουσίασε και επισήμως τις αναβαθμισμένες εκδόσεις της Africa Twin, η οποία έρχεται ελαφρύτερη, ισχυρότερη και με πολλές νέες τεχνολογίες.

Βρείτε μας στο

Η ανανεωμένη Africa Twin υιοθετεί ένα νέο, Euro5, παράλληλο δικύλινδρο κινητήρα 1.084 κ.εκ. (που αντικαθιστά τον προηγούμενο των 998 κ.εκ.). Ανάμεσα στα μέτρα αναβάθμισης του κινητήρα είναι η βελτιωμένη βύθιση των βαλβίδων, τα αλουμινένια χιτώνια κυλίνδρων και μία νέα βαλβίδα ελέγχου καυσαερίων στο τελικό της εξάτμισης, με αποτέλεσμα να προσφέρει ισχυρότερες επιδόσεις και ταυτόχρονα να πληροί τις αυστηρότερες, νέες προδιαγραφές Euro5 για το 2020.

Η μέγιστη ισχύς έχει αυξηθεί κατά 7% στους 102 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή αντίστοιχα κατά 6% φτάνοντας τα 105 Nm στις 6.250 σ.α.λ.

Ο κινητήρας εδράζεται σε νέο πλαίσιο με αλουμινένιο υποπλαίσιο, το οποίο είναι βιδωτό και όχι συγκολλημένο στο κεντρικό πλαίσιο. Το νέο, ελαφρύτερο, αλουμινένιο ψαλίδι βασίζεται στη σχεδίαση του ψαλιδιού της moto-cross μοτοσυκλέτας CRF450R, για καλύτερη πρόσφυση του πίσω τροχού και βελτιωμένη αίσθηση & πληροφόρηση του αναβάτη.

Η CRF1100L Africa Twin είναι εξοπλισμένη με οθόνη αφής πολλαπλών πληροφοριών TFT 6,5 ιντσών (Multi Information Display) που είναι συμβατή με Apple Carplay

Επίσης έχει να επιδείξει πιο λεπτό ρεζερβουάρ καυσίμου και στενότερη σέλα κατά 40 χλστ., που ρυθμίζεται ως προς το ύψος μεταξύ 850 χλστ. ή 870 χλστ. Η χαμηλή ζελατίνα επιτρέπει στον αναβάτη να κινείται εμπρός/πίσω ελεύθερα, είτε κάθεται, είτε ισορροπεί στα μαρσπιέ.

Η CRF1100L Africa Twin Adventure Sports, διαθέτει πλέον μεγαλύτερο ρεζερβουάρ στα 24,8 λίτρα με αυτονομία πάνω από 500 χλμ. φαρδύτερο εμπρός φέρινγκ, ζελατίνα ρυθμιζόμενη σε πέντε επίπεδα, θερμαινόμενα γκριπ (στάνταρ εξοπλισμός) tubeless λάστιχα και πρίζα ACC.

Όσον αφορά τα χρώματα των μοτοσυκλετών, η CRF1100L Africa Twin θα διατίθεται σε Grand Prix Red και Matte Ballistic Black Metallic και στις δύο περιπτώσεις περιλαμβάνεται το κόκκινο υποπλαίσιο. Η έκδοση Adventure Sports διατίθεται σε τριχρωμία Pearl Glare White Tricolour και σε Darkness Black Metallic.

Η ανανεωμένη Honda Africa Twin αναμένεται στην χώρα μας τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ οι τιμές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Για την ιστορία να πούμε πως από το 2016 έχουν πωληθεί περισσότερες από 87.000 Africa Twin.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr