BMW Definition CE 04, το νέο ηλεκτρικό scooter των Βαυαρών (+video)

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό scooter BMW Definition CE 04 παρουσιάστηκε και είναι η διασυνδεδεμένη δίτροχη πρόταση των Βαυαρών για κίνηση στην πόλη.

Βρείτε μας στο
BMW Definition CE 04 Νέο ηλεκτρικό scooter 2021

H BMW έχει παρουσία στα μεγάλα και αμιγώς ηλεκτρικά scooters από το 2014 με το C Evolution, το maxi scooter που αποτέλεσε παράλληλα το πρώτο ηλεκτρικό στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα οι Βαυαροί μας παρουσιάζουν το Definition CE 04, σχεδόν στη μορφή με την οποία θα μπει στην παραγωγή, ως το διάδοχο scooter στα πλάνα τους για ηλεκτρική δίτροχη κινητικότητα στις πόλεις, προικισμένο με λύσεις συνδεσιμότητας και μοντέρνο, σχεδόν φουτουριστικό design.

Διαβάστε επίσης: Νέα “έξυπνη” οθόνη για δίκυκλα από την Bosch

Αυτό που κάνει το BMW Motorrad Definition CE 04 να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα αυξημένης συνδεσιμότητας που προσφέρει στον αναβάτη μέσω της ομώνυμης πλατφόρμας της γερμανικής εταιρίας τόσο με τον εξοπλισμό του όσο και με το περιβάλλον του (υποδομές κτλ.). Για να το πετύχει αυτό η νέα πρόταση των Βαυαρών φέρει πίνακα πληροφοριών 10,25 ιντσών που είναι παράλληλα και ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής που έχουμε δει σε scooter.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό η BMW Motorrad παρουσίασε ταυτόχρονα και μια νέα συλλογή ένδυσης προστατευτικού εξοπλισμού ασφάλειας που μπορεί να επικοινωνήσει με το scooter αλλά και με τον “έξω κόσμο”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο προστατευτικός εξοπλισμός είναι σε στιλ “πολιτικό” για το απαραίτητο casual look, ενώ ενσωματώνει στη σχεδίαση του και νέα high tech στοιχεία όπως για παράδειγμα το parka jacket της σειράς που φέρει στα μανίκια και την πλάτη του LED φώτα (!), ενώ στην εσωτερική του τσέπη φέρει και σύστημα ασύρματης φόρτισης για το κινητό!

Διαβάστε επίσης: Αποκτήστε μια Ducati Scrambler με όφελος έως 2.500 ευρώ

To νέο ηλεκτρικό scooter της BMW σχεδιάστηκε με γνώμονα την πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση. Η μπαταρία του βρίσκεται χαμηλά στην ποδιά και αυτό επέτρεψε στους σχεδιαστές να “εξερευνήσουν” νέες περιοχές αποκήκευσhς αντικειμένων, εκεί που κανονικά θα βρισκόταν η μπαταρία, μεταξύ άλλων συστημάτων, με την πρόσβαση παράλληλα στο χώρο αποσκευών να γίνεται από το πλάι.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά για το μοτέρ, τις μπαταρίες αλλά και τα περιφερειακά του scooter με τις λεπτομέρειες να δίνονται λογικά στη δημοσιότητα, όταν παρουσιαστεί επίσημα η έκδοση παραγωγής του BMW Motorrad Definition CE 04, η οποία ελπίζουμε να έχει παράλληλα και ένα πιο πιασάρικο όνομα. Αυτό που διακρίνουμε ωστόσο στις εικόνες είναι το μονό και παράκεντρα τοποθετημένο πίσω αμορτισέρ που δεν αποκλείεται να είναι αερίου αλλά και την τελική μετάδοση με το ηλεκτρικό μοτέρ που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του scooter να στέλνει τη ροπή του στον πίσω τροχό με ιμάντα.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr