Bosch: Νέα “έξυπνη” οθόνη 10,25 ιντσών για μοτοσυκλέτες

Οι μεγάλες "έξυπνες" οθόνες πληροφοριών κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνιση τους και στις μοτοσυκλέτες με τη Bosch να παρουσιάζει τη δική της πρόταση.

Βρείτε μας στο

Οι 10,25 ίντσες για τους πίνακες πληροφοριών πάνε να γίνουν το νέο στάνταρ, ειδικά στα premium αυτοκίνητα του εκάστοτε κατασκευαστή. Τώρα, χάρη στη Bosch, βρίσκουν το δρόμο τους και στις μοτοσυκλέτες, η οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά μια οθόνη με αυτή τη διαγώνιο που φέρει παράλληλα λειτουργία Splitscreen ενώ επιτρέπει και τη σύνδεση της με smartphone.

Χάρη στο λογισμικό που φέρει αλλά και τις μεγάλες διαστάσεις της η νέα οθόνη μπορεί και προβάλλει ταυτόχρονα έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών στα μάτια του αναβάτη, σχετικό τόσο με την κατάσταση της λειτουργίας της μοτοσυκλέτας όσο και με τις εφαρμογές που προβάλλονται από το κινητό του, όπως για παράδειγμα μπορεί να είναι η πλοήγηση. Ο αναβάτης δεν χρειάζεται να κάνει κάποια επέμβαση μέσω των χειριστηρίων για να αλλάξει την προβολή ή μενού.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη αποκάλυψη για τη νέα Triumph Trident 660 (+video)

Η νέα οθόνη πληροφοριών της γερμανικής εταιρίας θα κάνει φέτος το ντεμπούτο της αρχικά σε μοτοσυκλέτες της BMW και έπειτα από αυτό αναμένεται να τη δούμε σε premium μοντέλα και άλλων κατασκευαστών. Συμπληρώνεται επίσης από την πλατφόρμα mySpin, η οποία κάνει εφικτή τη σύνδεση της με smartphone.

Οι οθόνες μας, σε συνδυασμό με την mySpin, προσφέρουν μια νέα πιο ασφαλή και άνετη εμπειρία για τον αναβάτη. Για εμάς αυτό είναι το επόμενο βήμα αναφορικά με τη συνδεσιμότητα στις μοτοσυκλέτες”, δήλωσε σχετικά ο Geoff Liersch, πρόεδρος του τμήματος δικύκλων της Bosch.

Η Bosch προχώρησε στην εξέλιξη και το λανσάρισμα της νέας οθόνης έπειτα και από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι Γερμανοί σχεδόν το 90% των αναβατών χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να προγραμματίσουν τη διαδρομή ή να κάνουν αλλαγές στο ταξίδι τους.

Διαβάστε επίσης: Νέα Aprilia RS 660. Δείτε τιμή και μάθετε τα πάντα γι αυτήν

“Θέλουμε οι μοτοσυκλετιστές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα περιεχόμενα του κινητού τους ολοκληρωμένα και εύκολα καθώς οδηγούν τη μοτοσυκλέτα τους. Με την πλατφόρμα MySPin και τις ενσωματωμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας βρήκαμε τον σωστό τρόπο για να το κάνουμε αυτό εφικτό”, δήλωσε σχετικά ο Vincenzo De Slivio, διευθυντής Έρευνας και Εξέλιξης στη Ducati που θα χρησιμοποιήσει επίσης τις οθόνες της Bosch στα μοντέλα της, κάτι που αναμένεται να κάνει και η Kawasaki από την επόμενη χρονιά.

Η πλατφόρμα MySpin θα προσφέρεται με μία ακόμη νέα TFT οθόνη της Bosch, με διαγώνιο στις 6,5 ίντσες, η οποία ωστόσο δεν φέρει την προβολή splitscreen.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr