Χωρίς Σαλόνι Γενεύης και το 2021. Δείτε τους λόγους

Το Σαλόνι της Γενεύης μια από τις παλιότερες και πιο σημαντικές εκθέσεις αυτοκινήτου δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε το 2021.

Βρείτε μας στο
Σαλόνι Γενεύης

Φέτος τη διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης ήταν και αυτή ένα από τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα ωστόσο με επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών Σαλόνι Γενεύης δεν θα δούμε ούτε και το 2021.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών το Σαλόνι της Γενεύης δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε την ερχόμενη χρονιά λόγω και του οικονομικού αντίκτυπου που είχε η ακύρωση της φετινής έκθεσης. Οι διοργανωτές αναφέρουν επίσης πως και η αυτοκινητοβιομηχανία που έχει επηρεαστεί γενικότερα από την πανδημία, χρειάζεται χρόνο για να πατήσει πιο γερά στα πόδια της.

Επίσης αναφέρουν και τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο θα καταφέρει να προσελκύσει η Γενεύη εν μέσω πανδημίας τους 600.000 επισκέπτες αλλά και τους 10.000 δημοσιογράφους που έδωσαν το “παρών” στο σαλόνι του 2019.

Παράλληλα και έπειτα και από έρευνα που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές, στην οποία συμμετείχαν εκθέτες της Γενεύης, διαπίστωσαν μια γενικότερη προτίμηση να γίνει το επόμενο σαλόνι επί ελβετικού εδάφους το 2022.

Τέλος η επιτροπή του ιδρύματος “Salon International de l’Automobile” προτείνει την πώληση των δικαιωμάτων της έκθεσης στην Palexpo SA, στην οποία ανήκει το ομώνυμο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο που βρίσκεται στη Γενεύη.

Όπως και να έχει το 2021 θα είναι η δεύτερη σερί χρονιά που δεν θα πραγματοποιηθεί η ιστορική διεθνής έκθεση η οποία μετρά 115 χρόνια ιστορίας.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr