Χρήσιμα: Πώς τα ελαστικά επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου;

Κι όμως, το είδος και η κατάσταση των ελαστικών μας επηρεάζουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Ας δούμε 3 χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να έχουμε υπόψιν!

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Ελαστικά κατανάλωση

Σίγουρα η κατανάλωση καυσίμου ενός αυτοκινήτου επηρεάζεται κυρίως από τον κινητήρα, τον τρόπο οδήγησης και το βάρος του αμαξώματος. Ωστόσο και τα ελαστικά είναι ένα αναλώσιμο εξάρτημα που επηρεάζει σημαντικά την κατανάλωση. Ας δούμε πως, αλλά και τι πρέπει να κάνει ο οδηγός για να εξοικονομήσει μερικά πολύτιμα λίτρα καυσίμου κάθε χρόνο. Άλλωστε, στην εποχή που ζούμε μόνο αμελητέο δεν είναι το κόστος των καυσίμων.

– Επιλογή του κατάλληλου ελαστικού
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, κάθε ελαστικό επηρεάζει διαφορετικά την κατανάλωση του οχήματος και υπάρχει σχετικό αυτοκόλλητο που δείχνει σε ποια κατηγορία ανήκει ως προς την εξοικονόμηση καυσίμου. Ενδεχομένως να έχετε δει την σχετική ετικέτα στα καινούρια ελαστικά, όπου υπάρχει ομαδοποίηση βάσει της κατανάλωσης. Η μοριακή δομή του πέλματος επηρεάζει την αντίσταση κύλισης, το ίδιο και το σχήμα των αυλακώσεων, αλλά και οι διαστάσεις. Προτιμήστε ένα ελαστικό με καλή βαθμολογία στον τομέα της οικονομίας. Ενδεικτικά, αξίζει να γνωρίζουμε ότι ένα λεπτότερο πέλμα ελαστικού κατά 1 εκατ. μπορεί να μειώσει την αεροδυναμική αντίσταση κατά περίπου 1,5%. Περιττό να αναφέρουμε ότι πάντα η τελική επιλογή πρέπει να “συμβαδίζει” με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

– Η φθορά επηρεάζει την κατανάλωση
Μπορεί η αντικατάσταση των ελαστικών να είναι δαπανηρή, αλλά το να μην προχωράμε σε αλλαγή είναι κάτι πολύ αρνητικό τόσο για την ασφάλειά μας, όσο και για την τσέπη μας. Τα φθαρμένα ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου. Ο λόγος; Καθώς φθείρονται αυξάνεται η αντίσταση κύλισής τους, μιας και εξαφανίζονται οι μικρές αυλακώσεις.


-Απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος 
Πέρα από την ασφάλειά μας, τα ελαστικά πρέπει να ελέγχονται συχνά ως προς την πίεσή τους. Ένα ελαστικό με μειωμένη πίεση κατά 0,3 bar έχει αυξημένη αντίσταση κύλισης κατά 6%. Αν η πίεση μειωθεί κατά 1 bar, τότε η αντίσταση αυξάνεται κατά 30%. Το αποτέλεσμα είναι ασφαλώς η αυξημένη κατανάλωση.

Φροντίστε τα ελαστικά σας να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Είναι πρώτον και κύριο θέμα ασφάλειας και δεύτερον θέμα οικονομίας!

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.